Kukkakaalipihvit

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Fried cauliflower steak with greens and spices.

Kukkakaalipihvit

Neljälle hengelle

Munakoisotahna

  • 2 munakoisoa
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl sitruunanmehua tai omenaviinietikkaa
  • 1 rkl tahinia
  • suolaa, mustapippuria
  • 2-3 rkl oliiviöljyä

 

  • 1 iso kukkakaali (jos kukkakaali aiheuttaa sinulle oireita, voit kokeilla tilalla kesäkurpitsaa tai kurpitsaa)
  • öljyä paistamiseen

Marinadi

  • 2 rkl tahinia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 tl chilijauhetta tai -kastiketta maun mukaan
  • 1-2 rkl kylmää vettä

Tarjoiluun

  • laktoositonta fetaa tai turkkilaista jogurttia
  • oliiviöljyä

 

  1. Laita uuni kuumenemaan 225°C.
  2. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja laita uunipellille. Paista pehmeiksi 20-25 minuuttia. Valmistele kukkakaalit sillä välin.
  3. Leikkaa kukkakaalin keskiosasta neljä paksua viipaletta (n.2 cm), niin että kantaosa pitää viipaleet koossa. (Hyödynnä loput palat paahtamalla ne marinadin kanssa uunissa kypsiksi tai käytä toiseen ruokaan.)
  4. Sekoita marinadin ainekset ja sivele kukkakaaliviipaleet sillä molemmin puolin. Paista viipaleita öljyssä kuumalla paistinpannulla, kunnes pinta saa väriä.
  5. Laita viipaleet uunipellille ja paista kypsiksi noin 10 minuuttia. Varo ylikypsentämästä niitä.
  6. Kaavi pehmeiden munakoisojen sisukset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon mausteet ja tarkista maku.
  7. Aseta lautaselle munakoisotahnaa ja sen päälle kukkakaaliviipale. Koristele ja nauti kuumana.