Kurpitsakakku

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Kurpitsakakku

Kakkupohja

  • 300 g myskikurpitsaa raastettuna (paino kuorineen n.500g)
  • 250 g laktoositonta voita, sulatettuna
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • ripaus suolaa

 

Kuorrute

  • 75 g laktoositonta voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta, laktoositonta tuorejuustoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175°C. Laita halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. (Voit myös tehdä kakusta paloja paistamalla sen isommassa uunivuoassa.)
  2. Kuori ja raasta kurpitsa. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä.
  3. Sekoita munat, sokeri ja voisula huolellisesti keskenään.
  4. Sekoita kuivat ainekset ja mausteet toisessa kulhossa.
  5. Lisää kuivat ainekset vähitellen siivilän avulla. Lisää lopuksi kurpitsaraaste ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja kullan ruskea. Anna kakun jäähtyä. (Voit tehdä kakkupohjan hyvin jo edellisenä päivänä ja säilöä huoneenlämmössä hyvin peitettynä.)
  7. Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vatkaa useampi minuutti, kunnes seos on kuohkeaa. 
  8. Levitä kuorrute kakun päälle. Jos haluat kuorrutetta myös kakun väliin, voit halkaista pohjan kahteen osaan. Tee tällöin kuorrutetta kaksinkertainen määrä. Koristele kakku esim. kanelilla ja kypsällä kurpitsalla.