Kurpitsakeitto

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Pumpkin and carrot cream soup in creative bowl. Grey background. Close up.

Paahdettu kurpitsakeitto

  • 1 myskikurpitsa
  • 1-2 tl juustokuminaa
  • ripaus kanelia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • öljyä
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • laktoositonta voita tai öljyä paistamiseen
  • n. ½ tl muskottipähkinää
  • 2 dl laktoositonta kuohukermaa (voit halutessasi käyttää myös kookosmaitoa tai korvata kerman täysin kasvisliemellä.)
  • 2-3 dl vettä
  • 2 tl kasvisfondia tai ½ kasvisliemikuutio
  • 1 rkl sitruunanmehua
  1. Leikkaa kurpitsan kuoret ja siemenkota pois. Paloittele kurpitsa isoiksi kuutioiksi ja laita uunipellille. Mausta kuutiot juustokuminalla, kanelilla, suolalla ja valkopippurilla. Ripottele päälle myös hieman öljyä. Paahda kurpitsaa uunissa 220°C noin 30min, kunnes kurpitsat saavat hieman väriä ja ovat pehmeitä.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita rasvassa ja lisää kerma sekä hieman vettä. Keitä noin 10 min tai kunnes sipuli on pehmeää. Lisää muskottipähkinä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää vettä, kunnes keiton paksuus on sopiva.
  4. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää kasvisfondi/-liemikuutio sekä sitruunanmehu. Kiehauta, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla.