B. Braun isännöi SSHY:n vuotuista seminaaria

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

B. Braun isännöi SSHY:n vuotuista seminaaria

Valtakunnallisilla välinehuollon esimiesten ja palveluohjaajien koulutuspäivillä tutustuttiin SAM-inventaarioanalyysiin.

B. Braun sai tänä vuonna ilokseen vuoron järjestää Suomen sairaalahygieniayhdistyksen vuotuiset Valtakunnalliset välinehuollon esimiesten ja palveluohjaajien koulutuspäivät. Kaksipäiväinen seminaari järjestettiin helmikuun alussa Helsingissä.

B. Braunilta oli tapahtumassa torstaina esillä messuosasto, jossa pääsi tutustumaan tuotteisiin. Perjantaina projektipäällikkö Ritva Kauppinen piti esitelmän B. Braunin Surgical Asset Management -palvelusta. Surgical Asset Management eli SAM on B. Braunin toteuttama palvelukonsepti, jossa kartoitetaan sairaalan instrumenttien tila ja kunto, settien optimointi sekä palvelusopimus.

Kauppinen totesikin esitelmässään, että inventaarioanalyysi on ikään kuin kuntokartoitus, mutta lopputuloksessa olennaisinta on nimenomaan settien optimointi.

– SAMissa kartoitetaan instrumenttien lukumäärä, kunto sekä optimoidaan käytössä olevat instrumentaatiot. Optimointi ei suoraan tarkoita esimerkiksi instrumenttien mallien tai lukumäärän vähentämistä. Optimointia on myös esimerkiksi yhtenäistäminen, tarkoituksenmukaistaminen, kunnostaminen ja tarvittaessa myös lisääminen, Kauppinen kertoi.

SAMin lopputuloksena vuosien varrella kertyneistä instrumenteista jopa 20 prosentista voi olla tarpeettomia, mutta vähentäminen sinänsä ei ole itsetarkoitus.

– Tavoitteena on lisätä instrumenttien käyttöastetta ja vähentää vanhenevien settien uudelleen sterilointia. Käytettyjen instrumenttien uudelleensterilointiin kuluu yllättävän paljon resursseja, joten se on yleensä hyvä tarkastelun kohde, Kauppinen mainitsi.

Hanna Viirret-Viljamaa ja Minna Tillonen esittelivät seminaarivieraille B. Braunin monipuolista instrumenttivalikoimaa.

Koulutuspäivistä vastaavan Suomen sairaalahygieniayhdistyksen välinehuoltoryhmän hallituksen puheenjohtaja Lea Värtö oli tyytyväinen B. Braunin ponnistukseen tapahtuman järjestelyissä.

– Täällä saa keskustella rauhassa niin tavarantoimittajien kuin kollegoidenkin kanssa. Ilman arjen työpainetta. Ja on erittäin mukavaa, kun kollegoita kerääntyy yhteen eri puolilta Suomea.

Suomen sairaalahygieniayhdistys ja alan yritykset ovat sopineet, että joku yrityksistä vastaa joka vuosi Valtakunnallisten välinehuollon esimiesten ja palveluohjaajien koulutuspäivien järjestelyistä. Kuitenkin niin, että järjestysvastuullinen vaihtelee vuosittain. Nyt oli B. Braunin vuoro.

– Halusimme tänä vuonna B. Braunilta nimenomaan esittelyä SAMista. Välinehuollon kehittäminen yhdessä leikkaustoiminnan kanssa on ajankohtaista monien osastonhoitajien arjessa. Instrumenttien käyttökunnosta huolehtiminen on yhteinen etu. Siinä on myös mukana näkökulmat taloudesta ja työn kuormittavuudesta. Ja tietysti potilasturvallisuuskysymys, Kotkassa Kymsotessa välinehuollon palvelualuepäällikkönä työskentelevä Värtö tähdentää.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Huopalahdentie 24
00350 Helsinki