Suojele terveyttäsi jo kotona

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Jokainen voi torjua sairaalabakteerien leviämistä

Sairaalabakteerit ovat valitettava, mutta kiistaton vitsaus sairaalaympäristöissä. Niitä vastaan ei ole olemassa varmaa suojaa, mutta jokainen voi pienentää tartuntariskiä omalla kohdallaan kotikonstein.

Kun henkilö tietää menevänsä leikkaukseen, hän pystyy suojaamaan itseään bakteereja vastaan etukäteen. Varautumisproseduuri sisältää kolme kohtaa. Iholle ja hiuksiin levitetään peseytymisen jälkeen antibakteerista pesuvaahtoa. Iholle kuivaamisen jälkeen, hiuksiin kosteina. Sieraimet puhdistetaan kolmesti päivittäin pumpulipuikolla ja niiden sisäpinnoille levitetään antibakteerista nenägeeliä. Lisäksi suu huuhdellaan päivittäin kolmesti suupuhdisteella, aina hampaanpesun jälkeen. Nuo tulee tehdä kolmena tai kahtena operaatiota edeltävänä päivänä.

Niin tekemällä sairaalasta aiheu­tuvan tulehduksen riski alenee heti ja tulehduksen iskiessäkin toipuminen nopeutuu. Samalla potilas tietysti helpottaa sairaalan urakkaa. Kolmen kohdan ennakointi ehkäisee taudinaiheuttajien leviämistä, lyhentää potilaan sairaala-aikaa sekä todennäköisesti pienentää hoidon ja huollon kustannuksia. Ison kuvan ja pitkän aikavälin seurauksia ovat hoidon laadun kohoaminen ja eritoten leikkausten jälkihoidon merkittävä kus­tannussäästö.

Saksassa on tutkittu ihmisten tie­tämystä sairaalabakteereista ja niiden vaikutusta sairaaloihin. 65 prosenttia saksalaisista klinikkapotilaista pelkää vastustuskykyisten bakteerien tarttumista. Potilaille aiheuttamiensa vaikeuksien lisäksi tulehtuneiden haa­vojen seuraamukset ovat klinikoille taloudellisesti merkittäviä.

Näin minimoit sairaalabakteeririskin

1. Pese hiukset ja keho

  • Peseydy tavanomaisesti
  • Kuivaa puhtaalla pyyhkeellä
  • Levitä kosteisiin hiuksiin ja kuivalle iholle antibakteerista pesuvaahtoa 

2. Sierainhoito

  • Puhdista sieraimet päivittäin kolmesti pumpulipuikolla
  • Levitä sierainten sisäpinnoille antibakteerista nenägeeliä

3. Suuhuuhtelu

  • Huuhtele suu päivittäin kolmesti hampaiden pesemisen jälkeen suupuhdisteella