Selkeällä perehdytysohjelmalla uusi työ nopeasti tutuksi

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Selkeällä perehdytysohjelmalla uusi työ nopeasti tutuksi

Uuden työn aloittaminen on aina mielenkiintoista. Ja haastavaakin. On uudet työkaverit, uudet vastuut ja uudet aikataulut.

Erityisen innostavaa uuden työn aloittaminen on, jos ei ole aiemmin työskennellyt vastaavassa roolissa. Kuten oululainen Anne Riihijärvi, joka vaihtoi elokuun puolivälissä uran anestesiasairaanhoitajasta B. Braunin Hospital Care-divisioonan Pohjois-Suomen alueen aluepäälliköksi.

– Aiemmasta työkokemuksesta on kyllä paljon hyötyä. Tunnen sairaalamaailman ja heidän tapansa toimia. Mutta olihan se kiinnostavaa hypätä ikään kuin pöydän toiselle puolelle, Riihijärvi kertoo.

Hän on työskennellyt sairaanhoitajana 15 vuotta, joista noin 10 vuotta anestesiapuolella.

– B. Braunin työpaikkailmoitus osui silmiini ja päätin hakea, halusin uusia haasteita. B. Braunin tuotteet ovat minulle hyvin tuttuja vuosien myötä. Tällaisia tuotteita, jotka on itse todennut hyviksi, turvallisiksi sekä toimiviksi, on mukava edustaa. Pidän kouluttamisesta ja eri ihmisten tapaamisesta, joten tämä on mieluisa työ, Riihijärvi kertaa.

Anne Riihijärvi jatkaa Hannu Yliniityn työtä B. Braunin Hospital Care -divisioonan Pohjois-Suomen alueen aluepäällikkönä.

Perehdytysohjelma on valmis reitti

Riihijärven asettautumista on helpottanut B. Braunin perehdytysohjelma. Se on kirjallinen ohjelma, jonka mukaan uusien työntekijöiden perehdyttäminen etenee kohta kohdalta. Ohjelmaan on merkitty tehtäviksi muun muassa perehtyminen konsernin strategiaan, missioon sekä visioon ja menettelytapoihin, tutustuminen eri divisiooniin sekä tietojärjestelmiin.

– Se helpottaa, kun asioita on mietitty selkeään perehdytyslistaan valmiiksi. On reitti, jota seurata, Riihijärvi sanoo.

– Totta kai on hyvä muistaa myös oma vastuu omasta oppimisesta ja perehtymisestä. Täytyy myös itse osata etsiä tietoa ja tarvittaessa ymmärtää kysyä lisätietoa esimiehiltä tai kollegoilta.

Riihijärven ensimmäinen viikko kului Helsingissä, jossa yhtiön Suomen divisioonat ja osastot esittelivät itsensä uudelle tulijalle, ja Tallinnassa järjestetyssä kick off:issa. Sen jälkeen Riihijärvi on reissannut pitkin vastuualuettaan yhdessä edeltäjänsä, vielä vuoden loppuun saakka pestissään jatkavan Hannu Yliniityn kanssa. Autoilukilometrejä on kertynyt, sillä aluepäällikön alue ulottuu Seinäjoelta länsirannikkoa pitkin Lappiin.

– Hannun kanssa on ollut erittäin mukavaa kulkea ja nähdä hänen työtään. Asiakkaistamme sairaaloissa huomaa, että he luottavat Hannuun. Sitä vain toivoo, että saan itse muodostettua samanlaiset suhteet asiakkaisiimme, Riihijärvi hymyilee.

Konkari näyttää kenttätyötä

Yliniityllä todella on pitkäaikaiset suhteet asiakkaisiinsa. Hän on työskennellyt Oulusta käsin B. Braunille reilut 20 vuotta. Pian on aika siirtyä eläkepäiville.

– Mielestäni on ihan tervettä, että tekijä vaihtuu näin 20 vuoden välein, konkari naurahtaa.

Hän sanoo ajatelleensa roolinsa tulokkaan perehdyttämisessä kenttätyön työnohjaajana.

– Pyrin auttamaan siinä, minkä tunnen osaavani. Olemme käyneet Annen kanssa yhdessä lähinnä isoimpien asiakkaidemme luona sekä tietysti niissä paikoissa, joissa meillä on jokin asia kesken.

Yliniitty korostaa oma-aloitteisuutta, pitkäjänteisyyttä ja läsnäoloa.

– Tämä työ on tietynlaista yhteistyökumppanuutta. Parhaimmillaan ei ole kyse vain asiakassuhteesta. Kaupat syntyvät kumppanuuden kautta. Niin sen olisi hyvä mennä.

Riihijärven perehdytys huipentuu lokakuun loppupuolella B. Braunin koulutuskeskuksessa Saksassa Morschenissa järjestettävään liki kaksiviikkoiseen kurssiin.

– Siellä saa sitten viimeisimmän eksaktin tiedon tuotteistamme. Tulee varmasti hieno kokemus, Riihijärvi iloitsee.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki