B. Braunilta uusi antibakteerinen Novosyn® CHD -ommelaine

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

B. Braunilta uusi antibakteerinen Novosyn® CHD -ommelaine

Leikkausalueen infektiot ovat yleisin komplikaatio leikkauspotilailla. Ne pidentävät potilaan sairaalassa viettämää aikaa keskimäärin 7,5 päivää. B. Braun on kehittänyt aseptiikan tueksi uuden antibakteerisen ommelaineen, jonka vaikuttava aine on klooriheksidiinidiasetaatti. Se auttaa ennaltaehkäisemään bakteerien aiheuttaman biofilmin muodostumista haavassa ja vähentää osaltaan haavainfektion riskiä.

Uusi Novosyn® CHD on punottu resorboituva kirurginen ommelaine. Se on valmistettu polyglaktiini 910:sta ja pinnoitettu antibakteerisella klooriheksidiinidiasetaatilla. Vaikuttavan aineen määrä on enintään 60 mikrogrammaa metriä kohden. Keskipitkällä aikavälillä sulava Novosyn® CHD resorboituu kokonaan hydrolysoitumalla 56–70 päivässä.

– Erilaisia tuotevaihtoehtoja on saatavana aluksi noin sata. Tuotevalikoima täydentyy koko ajan kysynnän mukaan. Langan vahvuudet ovat välillä USP 5/0–2. Novosyn® CHD -ommelaineita on saatavana värittömänäja violettina Easyslide-neuloilla, kertoo B. Braunin liiketoimintayksikön päällikkö Kaj Nummelin.

Novosyn® CHD soveltuu käytettäväksi erityisesti leikkauksissa, joissa käsitellään pehmytkudoksia ja joissa infektion riski on suuri. Sen keskeiset indikaatioalueet ovat abdominaalikirurgia, ortopedia, urologia ja gynekologia. Antibakteerisesta ommelaineesta on etua myös plastiikkakirurgisissa toimenpiteissä.

Suomi on ensimmäinen maa, jossa Novosyn® CHD -ommelaine tulee myyntiin. Ensimmäinen hankintasopimus tehtiin keväällä Oulun erva-alueelle, joka ottaa langat käyttöönsä syksyn aikana.

Komplikaatioiden ennaltaehkäisyyn

Tilastojen mukaan Euroopassa 17 prosenttia kaikista sairaalainfektioista on leikkausalueen infektioita. Yli kolmannes kaikista leikkauksen jälkeisistä kuolemista johtuu niistä. Riskitekijöitä ovat diabetes, tupakointi, steroidien käyttö, heikentynyt immuunijärjestelmä, ylipaino, tulehdus muualla elimistössä, huono ravitsemustilanne, haavan kontaminaatio ja sairaalassa ennen leikkausta vietetyn ajan pituus. Myös erityisen nuoret ja vanhat potilaat kuuluvat riskiryhmään.

Nummelin muistuttaa, että komplikaatioiden ennaltaehkäiseminen on potilaan edun kannalta aina parempi vaihtoehto kuin niiden hoitaminen. Novosyn® CHD -ommelaine tukee aseptiikkaa ja ehkäisee osaltaan infektioiden syntyä haavassa. Novosyn® CHD antaa suojaa yleisimpiä patogeenejä vastaan, jotka aiheuttavat leikkausalueen infektioita. Se ehkäisee muun muassa MRSA- ja MRSE-infektioita vähentämällä bakteerien kasvua haavan alueella.

Klooriheksidiinidiasetaatin vaikutusmekanismi perustuu siihen, että se vaurioittaa bakteerien solukalvon läpäisevyyttä johtaen bakteerien tuhoutumiseen. Kliinisten tutkimusten mukaan antibakteerisella aineella pinnoitettu ommelaine auttaa vähentämään infektioiden riskiä, haavan aukeamista, abskessin syntymistä ja potilaan leikkauksen jälkeen sairaalassa viettämää aikaa.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Huopalahdentie 24
00350 Helsinki