Prontosan-sarjaan uudet haavojen puhdistustyynyt

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Prontosan-sarjaan uudet haavojen puhdistustyynyt

Haavapohjan valmisteluun käytettyä Prontosan-tuotesarjaa on täydennetty mikrokuituisilla Prontosan Debridement Pad -puhdistustyynyillä. Niillä haavan mekaaninen puhdistus onnistuu hellävaraisesti, ilman instrumentteja.

Tämä helpottaa haavanhoitoa esimerkiksi kotihoidossa. Prontosan haavahuuhteen kanssa käytettävien mikrokuitutyynyjen koostumus imee kuolleen kudoksen jäämät, haavaeritteen ja katteen puhdistustyynyn sisään.

Prontosan-tuotteet sopivat akuuttien ja kroonisten haavojen puhdistukseen ja kosteutukseen. Ne ennaltaehkäisevät biofilmin muodostumista, infektioita ja komplikaatioita. Sarjan tuotteet ovat hyvin siedettyjä. Tehoaineina toimivat hyvin tunnetut ainesosat betaine ja polyheksanidi.

B. Braunin tuotepäällikkö Pirkko Sandroosin mukaan lasten ja vastasyntyneiden haavanhoito lisättiin loppuvuodesta uudeksi käyttöindikaatioksi Prontosanin CE-merkkiin. Muita indikaatioita ovat trauma- ja leikkaushaavat, sääri- ja painehaavat, diabeettiset haavat, 1. ja 2. asteen palovammat ja sädehoidon tai kemikaalien aiheuttamat haavat.

Haavanhoidon kolme vaihetta

Sarjaan kuuluu Prontosan haavahuuhde, jota on saatavana 350 ja 1000 millilitran pulloissa sekä 40 millilitran ampulleissa. Harsotaitos kostutetaan huuhteella läpimäräksi, ja haavaa haudotaan 10–15 minuuttia. Tämä irrottaa katetta ja helpottaa mekaanista puhdistusta. Akuuteissa haavoissa riittää huuhtelu tai 5 minuutin haude, joka irrottaa likaa ja verihyytymiä.

– Mekaanisen puhdistuksen jälkeen haavaan levitetään Prontosan Geeliä tai Prontosan Wound Gel X:ää. Niiden erona on koostumus: Prontosan Geeli on juoksevampaa ja sopii onkalomaisiin haavoihin. Prontosan Wound Gel X on paksumpaa ja sopii esimerkiksi säärihaavojen ja palovammojen hoitoon. Molemmat ehkäisevät biofilmin uudelleenmuodostumista ja irrottavat kuivunutta katetta, Sandroos kertoo.

Geeli jätetään haavan päälle 1–3 vuorokaudeksi. Sen jälkeen hoitoprosessin kolme vaihetta toistetaan tarpeen mukaan. Prontosan-tuotteet ovat Suomessa laajasti käytössä mm. sairaaloissa, kotihoidossa ja itsehoitotuotteina.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Huopalahdentie 24
00350 Helsinki