Pese ja kuivaa kädet huolellisesti

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Puhtaat kädet voivat pelastaa ihmishenkiä!

Käsihygienia on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä infektioiden ehkäisyssä. Tämän tärkeän viestin eteenpäin vieminen vaatii yhä edelleen jättimäistä sitoutumista ympäri maailman.

Lokakuun 15. päivänä vietetään kansainvälistä käsienpesupäivää. Maailman terveysjärjestö WHO aloitti sen vuonna 2008, ja se on osa ”SAVE LIVES: Clean Your Hands” -kampanjaa. Mutta onko käsien pesu todella niin iso asia, että se tarvitsee maailmanlaajuisen päivän? Kyllä ja seuraavassa kerromme, miksi.

Periaatteessa käsien pesu ja desinfiointi on yksinkertaista. Käsien välityksellä suurin osa taudinaiheuttajista siirtyy eteenpäin. Siksi käsienpesu on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä infektioiden ehkäisemiseksi. Alla oleva infografiikka näyttää käsien pesun olennaiset vaiheet.

Teoreettinen tietämys ei kuitenkaan aina siirry käytäntöön jokapäiväisessä elämässä. Monet infektiot voitaisiin ehkäistä, jos ihmiset pesisivät kätensä erityisen ohjeistuksen mukaisesti kriittisillä hetkillä. Systemaattisella desinfioinnilla 5 - 8 miljoonaa kuolemaa voitaisiin ehkäistä joka vuosi, kertoo Geneven yliopistollisen sairaalan infektioiden torjuntaohjelman johtaja professori Didier Pittet TEDx-Talk:issaan. Hän on Geneven yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan jäsen ja WHO:n First Global Patient Safety Challenge: Clean Care is Safer Care -hankkeen johtaja. 

Please enable marketing cookies to enable Youtube Video

B. Braun on Maailman terveysjärjestön (WHO) yksityisen potilasturvallisuusjärjestön (POPS) perustajajäsen. Tavoitteena on vähentää hoitoon liittyviä infektioita parantamalla käsihygieniaa WHO:n "Clean Care on Safer Care" -hankkeen pohjalta. B. Braun on sitoutunut lisäämään maailmanlaajuista tietoisuutta käsihygienian merkityksestä esimerkiksi jakamalla Hand Hygiene Excellence Award -palkintoa.