50-vuotias B. Braun Suomi - Kestävillä arvoilla tulevaisuuteen

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

50-vuotias B. Braun Suomi - Kestävillä arvoilla tulevaisuuteen

Menestystarina. Sellainen on Saksasta Melsungenista kotoisin olevan B. Braunin 50-vuotinen taival Suomessa.

B. Braun on globaali, perheomisteinen suurkonserni, jossa suomalaisella paikallisorganisaatiolla on ollut ja on suuri merkitys.

B. Braunin Suomen tytäryhtiö aloitti toimintansa 12.6.1970. Yhtiön tuotteet olivat tuttuja Suomessa jo aiemmin, sillä Suomen Punainen Risti aloitti B. Braunin verensiirtolaitteiden maahantuonnin jo ennen B. Braunin oman myyntiyhtiön perustamista Suomeen. Siksi myös päätös Suomeen laajentamisesta oli verrattain vaivaton. Ensimmäinen konttori sijaitsi Helsingissä Roihupellossa Laippatiellä.

2020-luvulla B. Braunin arvot ovat edelleen innovatiivisuus, tehokkuus ja kestävä kehitys. Ne liittyvät hyvin läheisesti tämän vuosisadan arvomaailmaan, mutta ovat olleet osa B. Braunia aina. Innovaatiot ja tehokkuus ovat elimellisen tärkeitä menestyvälle yritystoiminnalle. Kestävä kehitys on moderni termi, mutta sen edustama ajattelutapa on aina elänyt B. Braunin tavassa toimia sukupolvelta toiselle.

Kestävyys on eettisyyttä. Se on muun muassa vastuuta työntekijöistä, sosiaalista vastuuta, ympäristövastuuta sekä tuoteturvallisuutta. Suomen B. Braunin toiminnassa panostukset kestävyyteen ovat 50 vuoden ajan näkyneet muun muassa työntekijöiden pitkinä työurina. Pitkien urien aikana karttunut osaaminen puolestaan on tukenut läheistä suhdettamme suomalaiseen asiakaskuntaamme ja ansaittua asemaamme turvallisten tuotteiden luotettavana toimittajana.

Suomen B. Braunin työntekijöistä moni on ollut rakentamassa yhtiötä vuosikymmenien ajan. B. Braunin toiminta on kehittynyt heidän mukanaan. Heidän sitoutumisensa on mahdollistanut palvelun laadun, joka näkyy suomalaisen terveydenhuollon luottamuksena. Emokonsernin laadukkaat tuotteet sekä jatkuva kehitystyö yhdistettynä suomalaisten työntekijöiden asiantuntemukseen ja sitoutumiseen ovat avain siihen, miksi kotimainen terveydenhuolto arvostaa B. Braunia. Taustalla on konsernin yli 180-vuotias jatkuvuus.

Innovaatiot ja tehokkuus vievät B. Braunia 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Teknologinen kehitys muokkaa maailmaa ympärillämme ja parantaa kykyämme vaalia ihmisen terveyttä. Innovaatiotyössäkin yhteistyö suomalaisen terveydenhuollon kanssa on B. Braunille hyvin tärkeää. Arjen ideat ja huomiot tulevat usein terveydenhuollon ammattilaisilta ja potilailta. B. Braunin tehtävä on vastata tarpeisiin ja hyödyntää mahdollisuudet uusilla innovaatioilla. Suomen globaalissa vertailussa erittäin korkeatasoinen terveysalan osaaminen on innovaatiotyölle tärkeä kumppani.

Innovaatiot ovat paitsi teknologiaa myös koulutusta ja palveluja. B. Braunin koulutusorganisaatio Aesculap Academyn ja Töölön sairaalan yhteinen, maailmalla erittäin arvostettu vuotuinen Mikroneurokirurgian live-kurssi juhlii tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. B. Braunin palveluista esimerkiksi kirurgisten instrumenttien optimointi- ja huoltopalvelu (SAM) puolestaan auttaa useaa kotimaista sairaalaa hyödyntämään olemassa olevia välineitään entistäkin tehokkaammin.

B. Braunin katse on eteenpäin. 2020-luku tuo digitalisaation entistä tärkeämmäksi myös terveysteknologian toimijalle. Tämä tarkoittaa aiempaa tehokkaampaa automaatiota ja tarkempaa dataa esimerkiksi esineiden internetin kautta myös terveydenhuollossa. Joitain tarvikkeita saatetaan jonain päivänä tulostaa suoraan hoitolaitoksessa 3D-tulostimella. Tavoitteenamme on jatkossakin auttaa terveydenhoitoa ja vapauttaa ammattilaiset keskittymään yhä enemmän ihmiseen – suojelemaan ja edistämään ihmisten terveyttä ympäri maailman.

Innovatiivisuus, tehokkuus, kestävä kehitys. Saksalainen insinööritaito, suomalaisten työntekijöiden sitoutuneisuus ja osaaminen. Ne ovat Suomen B. Braunin 50 vuoden ja tulevaisuuden tarina.