Poikkeusolot veivät kohtaamiset verkkoon

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Poikkeusolot veivät kohtaamiset verkkoon

Koronavuosi on mullistanut monia toimialoja, ja arkiset kohtaamiset ovat siirtyneet yhä enemmän verkkoon. Sairaaloissa on käyntirajoituksia, työyhteisöt toimivat etänä ja matkustaminen on hetkeksi seisahtunut. Palvellakseen asiakkaitaan mahdollisimman ketterästi B. Braun on tarttunut poikkeusoloissa verkko-opastuksiin ja -tapaamisiin. Myös erilaiset etäkoulutukset niin asiakkaille kuin kollegoille sekä webinaarit kotimaassa ja kansainvälisesti ovat keränneet kiitosta.

Korkeatasoisten sairaalatuotteiden valmistajana ja maahantuojana B. Braun tarjoaa asiakkailleen myös koulutusta, neuvontaa ja opastusta tuotteiden oikeaan ja turvalliseen käyttöön. Poikkeusolot ovat muuttaneet toimintaa, mutta nyt B. Braun on valmis kouluttamaan asiakkaitaan myös Microsoft Teams -työkalun avulla verkossa.

– On tärkeää, että näin poikkeusaikana tuotekoulutukset ja -esittelyt sekä asiakaskohtaamiset toimivat sujuvasti. Olemme kouluttaneet koko myyntihenkilöstömme käyttämään verkkovälineitä ja kannustaneet hyödyntämään webinaareja. Meillä on hankittu uutta osaamista ja oppia, ja palaute on ollut innostunutta, B. Braunin toimitusjohtaja Voitto Pajulehto kertoo.

B. Braunilla toivotaan myös asiakkaiden ottavan matalalla kynnyksellä yhteyttä ja kertovan omista tarpeistaan. Toistaiseksi esittelyt ovat pääosin verkossa, mutta tulevaisuuden tahtotilana on jatkaa rinnan sekä kasvokkaisia kohtaamisia että opastaa tuotteiden käytössä verkon välityksellä. Molempia käytäntöjä tarvitaan, ja molemmille on paikkansa.

– Tämä on vielä uuden toimintamallin hakemista asiakkaankin puolelta. Vaikka tämä varsin toimivaa onkin ollut, tokihan verkko luo myös omanlaisiaan haasteita. Livenä kehonkieli on vahvasti läsnä kohtaamisissa ja vuorovaikutustilanne on välittömämpi. Kannustamme kuitenkin aktiiviseen vuoropuheluun ja palautteen antoon myös verkon välityksellä.

Kirurgit ovat kokeneet etäesittelyt toimiviksi

HUS:n sydänkirurgian ylilääkäri Tatu Juvonen osallistui tiimeineen syyskuussa B. Braunin ommelaineinfoihin sydänkirurgeille. Perinteisesti tapaamisissa edustaja on ollut fyysisesti läsnä, mutta nyt ne toteutettiin poikkeustilanteen vuoksi Microsoft Teams -työkalun välityksellä. B. Braunin edustajat esittelivät ommelaineiden tuoteuutuuksia ja koekäyttötuotteita.

– Nyt kun kokoontumisia on rajoitettu, tällainen esittely toimii erinomaisesti myös verkon välityksellä. Koin infon erittäin hyödyllisenä ja verkkokohtaamisen luontevana, sillä sekä tuote että esittelijät olivat entuudestaan tuttuja. Kun on aiemmin kohdattu kasvotusten, verkkotilanteesta tulee heti paljon luontevampi, Juvonen toteaa.

Juvonen kokee verkkoinfoissa tärkeäksi, että tuotteesta on jo käyttökokemusta tai siihen on päässyt tutustumaan etukäteen. Mikäli tuote ei ole tuttu entuudestaan, se tulisi toimittaa ennen verkkotapaamista nähtäväksi. Näin napakoista esittelyistä saa enemmän irti.

– Verkon lisäksi tarvitaan myös aitoa kosketuspintaa. Ajat muuttuvat, ja vaikka perinteiset tapaamiset ovat olleet hyviä, myös verkkoesittelyille on tulevaisuudessa varmasti yhä enemmän tilausta. Koen verkkotapaamiset yhtä toimiviksi kuin kasvokkaiset kohtaamisetkin.

Kotimaiset ja kansainväliset webinaarit pitävät osaamisen ajan tasalla

B. Braunilla oman osaamisen kehittäminen ja jakaminen sekä kansainväliset suhteet ovat myös tärkeä osa toimintaa. Kollegat kouluttavat toisiaan verkon välityksellä ja lisäksi oppia ja vaikutteita haetaan kansainvälisistä webinaareista ja kursseista.

B. Braunin koulutusorganisaatio Aesculap Academy tarjoaa laadukasta jatkokoulutusta lääketieteen alalla ja kokoaa alan asiantuntijoita ympäri maailmaa yhteen jakamaan tietoa. Organisaatio järjestää monipuolisesti erilaisia kursseja yli 40 maassa. Innovatiiviset koulutuskonseptit ja teknologiat tekevät verkko-oppimisesta kokemuksen ja monilla kursseilla ja webinaareissa on ollut huima määrä osallistujia.

– Esimerkiksi Isossa-Britanniassa B. Braun järjesti yhdessä paikallisanestesiayhdistyksen kanssa webinaarin, johon osallistui samanaikaisesti 1 000 henkilöä. Lisäksi jälkeenpäin esityksen on nähnyt vielä 700 henkilöä. Tämä on upea mahdollisuus ylläpitää osaamista ja haistella samalla kansainvälisiä tuulia. Erilaisia kursseja on paljon tarjolla ja niitä syntyy jatkuvasti lisää vastaamaan ajan tarvetta, Pajulehto kiittää.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki