SQ.line®-sarjan ortopedisissä instrumenteissa on nyt ergonomiset käsikahvat

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

SQ.line®-sarjan ortopedisissä instrumenteissa on nyt ergonomiset käsikahvat

AESCULAP® SQ.line® on uusi ortopedisten perusinstrumenttien sarja, johon kuuluu noin 200 erilaista kirurgista instrumenttia. Tuotekehitys perustuu mittavaan tutkimukseen, jolla B. Braun keräsi tietoa käyttäjien todellisista tarpeista ja haasteista. Muotoilussa on panostettu erityisesti ergonomiaan ja helppoon puhdistukseen, mikä keventää sekä kirurgien että välinehuollon arkea. SQ.line®-instrumenteille on myönnetty arvostetut Red Dot Design Award 2019- ja iF Design Award 2020 -muotoilupalkinnot.

B. Braunin uutta SQ.line®-sarjaa on kehitetty vuodesta 2015 lähtien. Tuotekehitys aloitettiin tutkimuksella, johon osallistui 600 sairaalaa Yhdysvalloissa ja Saksassa.

– Tietoa kerättiin sekä kirurgeilta, leikkaussalihenkilökunnalta, välinehuollolta että hallinnolta. Tutkimuksella kartoitettiin, minkälaisia ominaisuuksia he toivovat ortopedisiin instrumentteihin, kertoo liiketoimintayksikön päällikkö Outi Voipio-Airaksinen.

AESCULAP® SQ.line® lanseerattiin Saksassa loppuvuodesta 2019. Suomessa tuotteet ovat saatavana alkuvuodesta 2020. Instrumentteihin on laserkaiverrettu Aesculapin logo sekä datamatrix, joka sisältää UDI-tunnisteen.

Ajansäästöä välinehuoltoon

SQ.line®-instrumenttien muotoilussa lähdettiin miettimään, miten puhdistusta voisi entisestään helpottaa. Siksi muotoilussa on pyritty selkeyteen. Vaikeasti tarkistettavia koloja on vähemmän, mikä tekee puhtauden visuaalisesta varmistamisesta nopeampaa. Sarjaan kuuluu noin 200 instrumenttia, joiden kahvat on standardisoitu. Sarjan linjakas muotoilu on palkittu arvostetuilla Red Dot Design Award 2019- ja iF Design Award 2020 -muotoilupalkinnoilla.

Sarjan kaikki instrumentit on valmistettu 100-prosenttisesta ruostumattomasta teräksestä. Käsin tehtävää esipuhdistusta ei tarvita, konepesu riittää. Tämän on laskettu säästävän puhdistukseen kuluvaa aikaa jopa 12 minuuttia.

– SQ.line®-prototyyppejä testanneista yli 90 prosenttia koki, että instrumenttien puhdistusprosessi parantui ja niiden visuaalinen tarkastaminen sujui nopeammin. Tämä auttaa vähentämään viiveitä ja turvallisuusriskejä leikkaussalissa, Voipio-Airaksinen iloitsee.

Pitävämpi ote vähemmällä voimalla

Ortopediset leikkaukset ovat kirurgeille fyysisesti hyvin vaativia. Siksi ergonomisuus korostui kirurgien toiveissa. Voipio-Airaksisen mukaan ergonomiaa on parannettu SQ.line®-sarjassa hakemalla mukavuutta puristusotteeseen. Myös nivelrasitusta on saatu vähennettyä. Paineen jakautumisen tasapaino on varmistettu puristusmittauksilla. Lisäksi instrumenttien paino ja painopisteet on mietitty käyttäjälähtöisesti.

Kahvojen muotoilu, materiaali ja pinnan uritus antavat jopa 70 prosenttia pitävämmän otteen aiempiin ortopedisiin perusinstrumentteihin verrattuna. Turvallisen otteen saa pienemmällä puristusvoimalla, mikä vähentää käsiin kohdistuvaa rasitusta. Osassa SQ.line®-instrumentteja on tuplanivelet, joiden ansiosta puristukseen tarvitaan vähemmän voimaa.

Kestävyyteen on panostettu kaikessa. Vaijerinkatkaisijoissa ja luunpurijoissa on yksiosainen jousi, joka ei voi vahingossa aueta kesken toimenpiteen. Jousen kiinnitykseen ei ole käytetty ruuveja, jotka voisivat löystyä tai aiheuttaa korroosiota. Moniosaisten instrumenttien huolto on tehty helpoksi. Kuluvat osat voi tarvittaessa vaihtaa uusiin, mikä pidentää tuotteen käyttöikää ja säästää kuluja.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki