Tasainen kudosfuusio ensi puristuksella

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Tasainen kudosfuusio ensi puristuksella

Aesculap Caiman® on suonensulkuinstrumentti, jonka toiminta perustuu edistykselliseen bipolaariseen kudosfuusioteknologiaan. Tuotevalikoima on nyt kasvanut suosituilla Maryland-kärjillä. Niiden kevyesti kaareva muoto helpottaa dissekointia. Saatavana on myös Caiman® Maryland kääntyvällä kärjellä. Sivuille 80 astetta kääntyvä kärki tuo lisää liikkumavapautta ja mahdollistaa työskentelyn hankalissa anatomisissa rakenteissa.

Punainen väri näyttää, missä kärjen osissa puristusvoima on riittävä. Sininen väri näyttää kohdat, joissa puristusvoima on riittämätön. Kuvannokset on tehty synteettisellä kudosmallilla.

Endoskopian tuotepäällikkö Niko Rohleder B. Braunilta kertoo, että Caimanit ovat ensimmäisiä suonensulkuinstrumentteja, joissa on sivuille kääntyvä kärki. Lisäksi kaikkien instrumenttien kärkiosa kiertyy 360 astetta itsensä ympäri.

Puristusvoima koko kärjessä

Caimanissa on ainutlaatuinen, patentoitu kärkiosa. Sen alaosassa on nivel, jonka ansiosta kärjen pää sulkeutuu ensin tarttuen kudokseen ja estäen sen liukumisen. Napakka ote pitää puristusvoiman tasaisena kärjen distaalisesta päästä proksimaaliseen päähän asti. Siksi kudosfuusio on yhtä vahva ja tasainen koko kärjen matkalta. Tämä varmistaa hemostaasin korkean laadun.

Caiman-instrumentit soveltuvat sekä laparoskooppisiin että avoleikkauksiin yleiskirurgiassa, gynekologiassa, urologiassa sekä gastroenterologisessa ja thorax-kirurgiassa. Työskentelypituuksia on viisi erilaista, ja tuotenimikkeitä on yhteensä 14. Lyhyin 12,5 senttimetrin pituinen Caiman Maryland on tarkoitettu kilpirauhasleikkauksiin.

Sulku täsmäteholla

Bipolaarisessa kudosfuusiossa suonien ja kudoksen poltto tehdään bipolaari-sähköllä. Caiman-instrumentti yhdistetään Lektrafuse-diatermialaitteeseen, joka hoitaa energian syötön. Laite hyödyntää kehittynyttä algoritmia, joka mukauttaa tehon vastaamaan todellisia kudosmuutoksia ja antaa tarpeenmukaisen sulkuajanjakson kullekin kudospuristukselle. Näin laite varmistaa luotettavan sulun heti ensimmäisellä puristuksella. Kun sulku on valmis, kärjen sisällä liikkuva terä leikkaa kudoksen.

Tarkasti kontrolloitu teho minimoi kärjen ulkopuolisen lämpötilan ja ympäröivien kudosten vauriot. Lämpösäteily kudoksessa on enintään yhden millimetrin.

– Lektrafuse-laitetta on todella helppo käyttää. Sen toimintaperiaate on ”plug and play”, eli kytke päälle ja käytä. Sen oppii nopeasti. Pientä ja kevyttä laitetta on vaivatonta siirtää leikkaussalista toiseen, Niko Rohleder kuvailee laitteen käyttöä.

Tutkittuja hyötyjä

Caimanin hyödyt on todistettu lukuisissa julkaisuissa ja tutkimuksissa vähintään yhtä hyviksi vastaavien kilpailevien tuotteiden kanssa. Tutkimuksissa on otettu huomioon komplikaatiot, leikkaussaliaika, postoperatiivinen kipu, sairaalassaoloaika, laitteen käyttömukavuus ja hinta-laatusuhde.

Esimerkkejä tutkimuksista:

  • Blanc et al. Comparison between Caiman® and LigaSure® in laparoscopic sleeve gastrectomy: A retrospective study of 200 patients.
  • Eberspacher et al. Caiman® versus LigaSure® hemorrhoidectomy: Postoperative pain, early complications, long-term follow-up, and costs.
  • Eick et al. Rationale, bench testing and in vivo evaluation of a novel 5 mm laparoscopic vessel sealing device with homogeneous pressure distribution in long instrument jaws.
Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki