Valmiit toimenpidesetit optimoidaan asiakkaan toiveiden mukaisesti

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Valmiit toimenpidesetit optimoidaan asiakkaan toiveiden mukaisesti

Räätälöidyt toimenpidesetit ovat kasvattaneet suosiotaan sairaaloissa. B. Braun toimittaa tänä vuonna kaikkiaan yli 90 000 räätälöityä settiä Suomen sairaaloihin. Setit säästävät henkilökunnan aikaa, sillä kaikki tarvittavat komponentit ovat valmiina setin sisällä eikä niitä tarvitse kerätä erikseen. Valmiit setit ovat myös kustannustehokkaita, koska yksittäin hankittaessa välineet ovat aina kalliimpia.

Janne Karvinen on toiminut B. Braunin vastaavana tuotepäällikkönä settien parissa viimeiset kolme vuotta. Hänen eläkkeellä oleva edeltäjänsä Juha Niemi lanseerasi settiajatuksen Suomeen jo parikymmentä vuotta sitten. Karvinen on jatkanut Niemen ansiokasta työtä hyvällä menestyksellä kollegansa Pasi Kalajaisen kanssa. Tällä hetkellä he hoitavat kahdestaan B. Braunin settibisnestä Suomessa.

B. Braun suunnittelee ja optimoi yhdessä asiakkaan kanssa heille parhaiten sopivat setit. Esimerkiksi uusien laitteiden hankinta, uudistuneet toiminta- ja työtavat sekä sairaaloiden uudistaminen lisäävät tarvetta erilaisille seteille. Sairaaloissa työntekijöiden vaihtuvuutta on myös melko paljon. Uuden henkilökunnan perehdytys nopeutuu ja helpottuu, kun jokaista toimenpidettä varten ei tarvitse opetella ja opettaa, mitä kaikkea välineistöä tiettyyn toimenpiteeseen tarvitaan, vaan kaikki on helposti saatavilla. Tuuraajien on myös helppo valmistella sali, kun jokaista tavaraa ei tarvitse etsiä erikseen.

Asiakaskohtaiset toimenpidesetit muun muassa säästävät aikaa ja vähentävät pakkausjätettä.

– Tänä vuonna toimitamme Suomen sairaaloihin kaikkiaan yli 90 000 settiä. Räätälöimme setit aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja yhdessä asiakkaan kanssa. Settiin pakataan juuri ne komponentit, mitä kussakin toimenpiteessä tarvitaan ja siinä järjestyksessä, kun asiakas haluaa. Usein sama toimenpide tehdään eri sairaaloissa hieman eri tavoin ja tämän vuoksi tarpeet ja mieltymykset myös vaihtelevat, Janne Karvinen kertoo.

Kaikilla komponenteilla on CE-merkinnän saamiseen edellyttämä lääkinnällisten laitteiden asetus (Medical Device Regulation, MDR) -sertifikaatti. Tuotteet täyttävät kaikki niille asetetut tiukennetut vaatimukset, kuten kliinisen arvioinnin, riskien hallinnan, valmistuksen raaka-aineiden ja tuotteiden soveltuvuuden sekä tunnistettavuuden. Kaikki vaiheet valmistusprosessista tuotteeksi on huomioitu, täytetty ja dokumentoitu.

Settien sisällön valinta tehdään asiakkaan luona

Kun asiakkaan käytännön tarpeet muuttuvat, käytössä olevaa settiä voidaan milloin tahansa optimoida poistamalla sieltä tarpeettomiksi osoittautuneita komponentteja. Settiin voidaan myös lisätä tarpeellisista välineistöä, jotta setit palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla kussakin toimenpiteessä. Settien sisällön valinta tehdään aina asiakkaan kanssa paikan päällä tai tarvittaessa etäyhteydellä.

– Meillä suurin osa setteihin pakattavista välineistä on omaa tuotantoa. B. Braun valmistaa tuotteet itse ja välineiden sterilointi ja muutkin prosessit ovat omia. Tämä takaa tuotteiden hyvän saatavuuden ja toimitusvarmuuden, Pasi Kalajainen taustoittaa.

Setit ovat myös ekologinen valinta: niistä syntyy vähemmän pakkausmateriaalia ja ne on helpompi hävittää. Hygieniataso paranee, kun toimenpiteessä avataan vain yksi paketti sen sijaan, että niitä avattaisiin erillisenä kymmenen.

Saatavilla yli sata erilaista settiä

B. Braunilta on tällä hetkellä saatavilla reilusti yli sata erilaista settiä. Settejä löytyy muun muassa kardiologian ja röntgenin tarpeisiin ja pienistä toimenpiteistä angiografian toimenpiteisiin. Leikkaussaleissa niitä hyödynnetään esimerkiksi hybridi ja TAVI-toimenpiteissä (Transcatheter Aortic Valve Implantation).

Settien saatavuus on kaikkiaan melko hyvä, mutta aivan kaikkiin spesiaalipyyntöihin ei välttämättä vielä pystytä vastaamaan.

– Seteistä on tullut erittäin hyvää palautetta. Olemme aina käytettävissä ja pyrkimyksenämme on, että asiakasta ei koskaan jätetä pulaan. Yritämme löytää aina asiakasta tyydyttävän ratkaisun kaikkiin mahdollisiin ongelmiin. Joskus niitäkin tietysti ilmenee, kun settejä toimitetaan näin paljon, Karvinen sanoo.

B. Braunin setit kasataan Puolan tehtaalla. Tehdas pakkaa setit valmiiksi asiakkaan haluamilla komponenteilla, ja toiminta on laatusertifioitua. Näin myös varmistetaan, etteivät settien eri osat mene sekaisin.

Seinäjoen keskussairaala ei seteistä hevin luopuisi

Seinäjoen keskussairaalassa valmiit toimenpidesetit ovat olleet käytössä jo 2000-luvun alusta saakka. Sairaalassa setteihin on oltu erittäin tyytyväisiä, sillä ne sujuvoittavat ja nopeuttavat henkilökunnan päivittäistä työtä. Myös yhteistyö B. Braunin kanssa on ollut mutkatonta ja joustavaa.

Radiologian osastolla on käytössä monia erilaisia settejä eri toimenpiteitä varten. Osasto räätälöi settejä aina tarpeen muuttuessa yhdessä B. Braunin kanssa. Lisäksi uusia settejä kehitetään uusia toimenpiteitä silmällä pitäen.

– Olemme räätälöineet yhteistyössä B. Braunin kanssa muun muassa ONB- ja biopsiasettejä ultraäänen käyttöön sekä angio-, toimenpide- ja hermojuuripuudutussettejä toimenpideradiologiselle puolelle. Lisäksi meillä on myös artrosetti magneettitutkimusten käyttöön, röntgenosaston angiovastuuhoitaja Irene Suoninen luettelee.

Suoninen kiittelee yhteistyön toimivan joustavasti ja tuotteiden laadun olevan tasaista ja hyvää. Kommunikaatio sairaalan ja B. Braunin välillä sujuu mutkattomasti ja kaikkiin toiveisiin ja palautteeseen tartutaan ripeästi.

– Olemme olleet hyvin tyytyväisiä setteihin. Meidän ei tarvitse kiireessä kerätä välineitä toimenpiteisiin sieltä täältä, vaan kaikki tarvittavat instrumentit ovat heti käytettävissä.

Settien hyöty korostuu akuuttitilanteissa

Sydäntutkimusyksikkö taas on valinnut käyttöönsä B. Braunin koronaariangiosetin. Lisäksi yksikkö hyödyntää toisen toimittajan tahdistinsettiä sekä väliaikaisen tahdistimen settiä. Angiosettejä yksikössä kuluu vuositasolla noin 1500, tahdistinsettejä noin 300 ja väliaikaisen tahdistimen settejä parisenkymmentä.

– Akuuttitilanteissa setit ovat korvaamaton apu. Esimerkiksi tehovalvonnassa potilaspaikalla saatetaan laittaa väliaikaisia tahdistimia. Valmiin setin hyöty korostuu tällöin akuutissa tilanteessa erityisesti, jos henkilökunnalla on edellisestä vastaavasta toimenpiteestä pitkä aika. Jokaista välinettä ei tarvitse muistaa erikseen tai etsiä niitä kiireessä, sydäntutkimusyksikön angiovastuuhoitaja Tiina Tuuri kertoo.

Yksikössä on ollut käytössä räätälöityjä settejä jo useamman vuoden. Settejä on muokattu vuosien varrella aina tarpeen mukaan, ja se on onnistunut sujuvasti B. Braunin edustajien kautta.

– Pariin kertaan vuosien varrella tuotteessa on ollut saatavuusongelma, joka on johtunut erinäisistä syistä maailmalla. Näissäkin tilanteissa olemme saaneet heti apua ja tilanteesta on selvitty nopeasti. Olemme olleet todella tyytyväisiä, emmekä todellakaan vaihtaisi tätä käytäntöä toiseen.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki