Henkilöstön hyvinvointi on toiminnan ydin

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Henkilöstön hyvinvointi on toiminnan ydin

Tuore vastuullisuusraportti kuvastaa B. Braunin arvoja. Esiin nousevat muun muassa monimuotoisuus sekä työntekijöiden hyvinvointi.

Vastuullisuus on aina lukeutunut B. Braunin ydinarvoihin. Yksi osa vastuullisuutta on yhtiön liki koko konsernin laajuisen vastuullisuusraportin säännöllinen tuottaminen. Tuorein B. Braun -konsernin vastuullisuusraportti valmistui menneenä kesänä.

– Tulevaisuudessa kasvun edellytykset ovat vain yrityksillä, jotka toteuttavat kestävää kehitystä. Siihen B. Braun uskoo konsernina vakaasti. Se tarkoittaa vastuun kantamista – muistaen niin nykyiset kuin tulevatkin sukupolvet. Siksi vastuullisuusraportit ovat ehdottoman tärkeitä, B. Braun Suomen toimitusjohtaja Mia Eklund sanoo.

Eteenpäin vievä voima

B. Braunille vastuullisuuden kivijalkoja ovat työntekijöiden viihtyvyys ja työnantajan vastuunkanto. Koska toiminta keskittyy terveydenhoidon palvelemiseen, jokainen braunilainen on osaltaan suojelemassa ja edistämässä ihmisten terveyttä. Työviihtyvyydessä tärkeää on ammatilliseen tavoitteellisuuteen kannustaminen. Sitä ovat arjessa turvalliset ja nykyaikaiset tilat ja välineet sekä tilaisuudet oman osaamisen kartuttamiseen.

– Työntekijät ovat B. Braunia eteenpäin vievä voima. Heidän tietotaitonsa, intohimonsa ja kykynsä ratkaisevat. Yhtiöllä ja sen työntekijöillä on oltava sama suunta. Kehitämme luottamukseen, vastuuntuntoon sekä monimuotoisuuteen perustuvaa kulttuuria. Uskomme joustavaan organisointiin, Eklund painottaa.

B. Braunille monimuotoisuus tarkoittaa erilaisten näkökulmien, mielipiteiden, kokemusten ja elämäntapojen yhteiseloa ja yhdistämistä. Tärkeää on, että jokainen tietää voivansa olla kokonaisena oma itsensä. Turvallinen työympäristö antaa ammattilaisille tilan käyttää koko kyvykkyyttään – ilman ylimääräisiä stressitekijöitä.

Poikkeuksellisen paljon nuoria

B. Braunilla on kansainvälisesti poikkeuksellisen paljon nuoria työntekijöitä. Tällä hetkellä 21 prosenttia konsernin työntekijöistä on alle 30-vuotiaita. Sukupuolinen jakauma menee koko B. Braunilla likipitäen tasan. Konsernin työntekijöistä naisia on 51 prosenttia ja miehiä 49 prosenttia. Suomen B. Braunin työntekijöistä 59 prosenttia on naisia.

Yksi konkreettinen keino palvella nuorta työvoimaa on oppisopimuskoulutuksen mahdollisuus. B. Braunilla on globaalisti kaikkiaan 27 ammattia, joihin voi yhtiön eri osissa kouluttautua sisäisen oppisopimuskoulutuksen kautta.

– B. Braun on tunnettu pitkistä työurista. Niistä Suomi on hyvä esimerkki. Suomen braunilaiset ovat tehneet poikkeuksellisen mittavia uria yhtiön ja terveydenhuollon tukemisen palveluksessa, Eklund muistuttaa.

Rajoite ei ole este

Liikuntarajoitteisten työntekijöiden määrä B. Braunin konsernissa on yksi esimerkki henkilöstön arvostamisesta sekä vaihtelevista tarpeista huolehtimisesta. Viime vuonna heidän osuutensa koko henkilöstöstä oli globaalisti 3,2 prosenttia. Tilastossa eivät ole mukana Yhdistynyt Kuningaskunta ja Sveitsi, joiden luvut eivät ole saatavilla.

B. Braunin tuorein vastuullisuusraportti kattaa vuodet 2018–2020. Tästä eteenpäin yhtiö toteuttaa vastuullisuusraportin vuosikertomuksen yhteydessä. Tuorein vastuullisuusraportti kattaa 15 maata ja noin 85 prosenttia koko konsernista.