Instrumenttihuollon kiitolinja

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Instrumenttihuollon kiitolinja

B. Braun on kehittänyt REPevolution-huoltopalvelun, jossa uudet instrumentit saa käyttöön ennen vanhojen lähettämistä huoltoon. Palvelussa voi vaihtaa myös muiden valmistajien huonokuntoisia instrumentteja. Tilalle toimitetaan parissa päivässä Aesculapin® vastaavat tuotteet.

B. Braun on kehittänyt perinteisten ATS-instrumenttihuoltolähetysten rinnalle REPevolution-lisäpalvelun. Sen avulla huonokuntoiset instrumentit voi vaihtaa pikatilauksella uusiin. Toimitus saapuu Saksasta muutamassa päivässä. Vanhat instrumentit palautetaan huoltoon vasta, kun uudet on saatu käyttöön.

– Suomen sairaaloissa pilottihankkeisiin suhtaudutaan positiivisesti ja ennakkoluulottomasti. Siksi pääsemme usein ensimmäisten joukossa testaamaan uutuuksia, iloitsee B. Braunin Hanna Viirret-Viljamaa.

Nopea toimitus, yksinkertainen palautus

REPevolution-palvelua pilotoidaan parhaillaan Pohjois-Karjalan keskussairaalassa. Palveluvastaava Katja Kolehmainen kertoo, että välinehuolto omistaa keskussairaalan lähes kaikki monikäyttöiset instrumentit. Huoltoon lähetetään yleensä noin 20–30 instrumenttia reilun kuukauden välein.

– Kun B. Braun pyysi meitä pilottiin, suostuimme ilman muuta. Olemme kokeneet heidän instrumenttihuoltonsa jo aiemmin helpoksi ja toimivaksi. Yllätyin, että REPevolutionilla siitä on saatu vieläkin helpompaa. Nopeampi toimitus on hyvä lisäys, koska meillä ei ole suurta varastoa. Näin setit eivät seiso välinehuollossa odottamassa puuttuvia instrumentteja, Kolehmainen kuvailee.

Palvelun käyttöönotto hoitui yhdessä B. Braunin yhteyshenkilön kanssa Teamsissa. Tilaukset jätetään verkossa RepEvo-alustalla. Käyttäjätunnukset saa heti, kun palvelusopimus on tehty. Tilaus onnistuu nopeasti instrumenttikoodien avulla. Palvelun kautta voi vaihtaa myös muiden valmistajien instrumentteja. Järjestelmä etsii tilalle vastaavan Aesculap®-instrumentin. Näin instrumenttikantaa voi hiljalleen yhdenmukaistaa. Palvelun kautta tilattavissa olevien instrumenttien määrä liikkuu tuhansissa.

Pohjois-Karjalan keskussairaalassa on käytössä erikoisinstrumentteja, joita ei haluta korvata muilla. Katja Kolehmaisen mukaan niiden huoltoa jatketaan B. Braunin ATS-instrumenttihuoltolähetyksillä. Jatkossa muut perusinstrumentit aiotaan lähettää huoltoon REPevolutionin kautta. Huonokuntoisten instrumenttien palautus on yksinkertaista. Mukaan pakataan ainoastaan tilalle jo toimitettujen tuotteiden lähetyslista.

– REPevolutionin käytöstä ei tule lisäkustannuksia. Huoltoon voi palauttaa kaikenkuntoisia instrumentteja, myös käyttökelvottomia. Jos ne voi huoltaa, veloitetaan normaali huollon hinta. Jos ei, maksu menee uuden tuotteen mukaan, Hanna Viirret-Viljamaa kertoo.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki