Lisää potilaspaikkoja

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Lisää potilaspaikkoja

B. Braun toimitti Taysin Keskussairaalaan 16 SlimLine-hoitotuolia joulukuussa. Ne otettiin käyttöön syöpätautien poliklinikalla, jossa käy syöpälääkehoidoissa noin 55 potilasta päivässä. Vastaremontoidun poliklinikan sisustukseen saatiin lisätilaa kompakteilla SlimLine-tuoleilla.

SlimLine-hoitotuolin pehmusteeseen on valittavana yli 30 sävyä. Kuvan tuolissa on Atoll-sävy.

– Syöpätautien poliklinikka remontoitiin syksyllä, mutta neliömäärä ei kasvanut. Tiloja muokattiin sisäseiniä siirtämällä. Yksi tärkeä valintakriteeri SlimLine-hoitotuoleille oli niiden siro koko. Näin potilaspaikkojen määrä saatiin nostettua 30:stä 35 paikkaan, kertoo osastonhoitaja Merja Kaikkonen.

Henkilökunta sai valita uudet hoitotuolit muutamasta vaihtoehdosta sekä vaikuttaa lisävarusteisiin ja väriin. Koekäytössä oli ensin yksi SlimLine-hoitotuoli, mikä auttoi arvioimaan tuolin ominaisuuksia. Lisävarusteiksi valittiin selkänojaan kiinnitetty paperirullateline sekä integroitu pöytä, jolle potilaat voivat laskea tavaroitaan.

Ergonomiaa hoitoasentoon

Pitkissä infuusiohoidoissa potilaan ergonomian merkitys korostuu. Taysissa hoitotuoleihin haluttiin sähköinen säätömahdollisuus, jolla potilaat voivat muuttaa asentoa itselleen miellyttäväksi. SlimLine-hoitotuolissa on kaksi moottoria, jotka säätävät selkänojaa, istuinta ja jalkatukea. Helppokäyttöisellä kaukosäätimellä säädöt onnistuvat joustavasti. Käsinojien ja niskatuen asentoa voi vaihtaa käsin.

Kaukosäätimen pikanäppäimillä tuolin saa lepo- ja alkuasentoon. Hätätilanteita varten on pikanäppäin, joka laskee selkänojan alas ja nostaa jalkatuen koholle. Tuolin asento mahdollistaa paineluelvytyksen. Kaukosäätimelle on teline molemmissa käsinojissa.

Syöpätautien poliklinikalla potilaat ovat kiitelleet, että SlimLine-tuoliin on helppo istua ja siitä nousta. Renkailla varustetun tuolin istuinkorkeus on matala, vain 57,5 senttimetriä. Tarvittaessa istuinkorkeuden saa madallettua 54 senttimetriin vaihtamalla renkaat kiinteisiin jalkoihin.

Puhdistusta kestävät materiaalit

Merja Kaikkosen mukaan valintaan vaikutti lisäksi helppo puhdistettavuus ja materiaalien kesto. Bionicin valmistamat SlimLine-hoitotuolit on kehitetty erityisesti onkologian poliklinikoita varten. Niiden materiaalit kestävät hyvin toistuvaa puhdistusta ja desinfiointia.

Tuolin pehmusteeseen on valittavana yli 30 eri värisävyä. Taysin syöpätautien poliklinikalle valittiin kirkkaansininen Atoll-sävy, joka kestää ajan patinaa. Pehmusteen voi tarvittaessa irrottaa puhdistusta varten. Tuolin rungon sävy on antrasiitin harmaa.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki