Mia Eklund on B. Braun Suomen uusi toimitusjohtaja

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Mia Eklund on B. Braun Suomen uusi toimitusjohtaja

Uusi toimitusjohtaja Mia Eklund on uusvanha braunilainen.

B. Braun Suomi on uudessa tilanteessa, sillä yhtiö sai pitkästä aikaa uuden toimitusjohtajan oman talon ulkopuolelta. Johdossa aloitti huhtikuussa Mia Eklund. Eklundin edeltäjä, eläkkeelle siirtynyt Voitto Pajulehto työskenteli yhtiössä komeat 31 vuotta.

Vieras Eklund ei kuitenkaan ole. Hänkin on entinen braunilainen. Hän työskenteli B. Braunilla jo vuosina 2006–2015. Tuolloin hän muun muassa vastasi Suomessa Aesculap Academy -koulutusohjelmasta ja työskenteli liiketoimintayksikön päällikkönä sekä Pohjoismaiden compliance officerina. Yhdeksän vuoden aikana hän työskenteli B. Braunilla myös Tanskassa ja Ruotsissa.

– Upeaa olla nyt takaisin B. Braunilla. Tuntemukset ovat oikein lämpimät. Tämä on minulle kuin kotiinpaluu. Olen aina arvostanut suuresti B. Braunin yrityskulttuuria, jossa näkyvät perheyrityksen arvot. Omassa perheessäni on perheyrittäjyyttä, joten se tuntuu omalta, Eklund iloitsee.

Vuodet 2015–2021 Eklund työskenteli Suomessa yhdysvaltalaisen AbbVie-lääkeyhtiön palveluksessa. AbbVie lukeutuu maailman suurimpiin lääkealan yhtiöihin.

– Vaikka olin vain kuusi vuotta toisaalla, olen jo nyt huomannut, miten B. Braunin tuotekehitys on mennyt upeasti eteenpäin. Palasin yritykseen, jolla on hyvä maine, hyvät arvot ja laadukkaat tuotteet. B. Braun on hyvä kumppani terveydenhoidon ammattilaisille, Eklund toteaa.

Valoisa tulevaisuus

Korona-aika on luonnollisesti poikkeava hetki aloittaa suuren terveydenhoitoalan toimijan johdossa.

– Pandemia tietysti raamittaa montaa asiaa edelleen. Onneksi tilanne Suomessa kulkee nyt positiiviseen suuntaan. Koko terveydenhoitoala työskentelee päivittäin koronan päihittämisen eteen. Tuntuu, että ainakin tällä alalla olemme tällä hetkellä varsin tottuneita tähän tämänhetkiseen normaaliin. Haluan korostaa sitä, että Voitto Pajulehto on tehnyt tähän työhön astumisen minulle mahdollisimman helpoksi. Hän on erittäin ammattitaitoinen toimitusjohtaja ja keulakuva, Eklund kehuu.

Tulevaisuuteen uusi toimitusjohtaja katsoo valoisana. Korona on toki ensimmäinen määrittävä tekijä, mutta pidemmällä perspektiivillä kuluvan vuosikymmenen kehityssuunta on selkeä.

– Teknologia muokkaa terveydenhoitoa jatkuvasti. Tiedämme, että asioiden internet -kehitys etenee ja innovaatiot yhä vain monipuolistavat hoitomahdollisuuksia. B. Braun aikoo pysyä kehityksessä aallonharjalla, Eklund sanoo.

Mia Eklund

  • Suomen ja Ruotsin B. Braunin toimitusjohtaja huhtikuusta alkaen
  • Asuu Helsingissä, kotoisin Kolpista Pohjanmaalta
  • Harrastaa kilpapurjehdusta, mökkeilyä, tennistä ja laskettelua
  • Oli jo aiemmin yhteensä 9 vuotta töissä B. Braunilla Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa
  • Puhuu suomen ja ruotsin lisäksi englantia, saksaa ja ranskaa