Ergonomia ja puhdistus tuotekehityksen keskiössä

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Ergonomia ja puhdistus tuotekehityksen keskiössä

Aesculap SQ.line® on uusi ortopedisten perusinstrumenttien sarja, johon kuuluu noin 200 erilaista kirurgista instrumenttia. Muotoilussa on panostettu erityisesti ergonomiaan ja helppoon puhdistukseen, mikä keventää sekä kirurgien että välinehuollon arkea.

SQ.line Instruments
SQ.line-instrumenttisarjan linjakas muotoilu on palkittu arvostetuilla Red Dot Design Award 2019 ja iF Design Award 2020 -palkinnoilla.

Uuden SQ.line-instrumenttisarjan tuotekehitys perustuu vuonna 2015 alkaneeseen tutkimukseen käyttäjien tarpeista ja haasteista. Tietoa kerättiin kirurgeilta, leikkaussalihenkilökunnalta, välinehuollolta ja hallinnolta. Tutkimuksella kartoitettiin, minkälaisia ominaisuuksia he toivovat ortopedisiin instrumentteihin.

Muotoilussa ensisijaisena tavoitteena oli selkeys. Vaikeasti tarkistettavia koloja on vähemmän, mikä tekee puhtauden silmämääräisestä varmistamisesta nopeampaa.

– Sarjan kaikki instrumentit on valmistettu sataprosenttisesta ruostumattomasta teräksestä. Käsin tehtävää esipuhdistusta ei tarvita, konepesu riittää. Tämän ansiosta puhdistukseen kuluva aika lyhenee jopa 12 minuuttia, kertoo liiketoimintayksikön päällikkö Outi Voipio-Airaksinen.

Turvallinen ote vähemmällä voimalla

Uuden sarjan instrumenteissa turvallisen otteen saa entistä pienemmällä puristusvoimalla. Tämä vähentää käyttäjän käsiin kohdistuvaa rasitusta. Kahvojen pintojen uritus, muotoilu ja materiaali antavat jopa 70 prosenttia pitävämmän otteen aiempiin ortopedisiin perusinstrumentteihin verrattuna.

– Osassa SQ.line-instrumentteja on myös tuplanivelet, joiden ansiosta pihdin sulkemiseen tarvitaan vähemmän voimaa. Lisäksi vaijerinkatkaisijoissa ja luunpurijoissa on yksiosainen jousi, joka ei voi vahingossa aueta kesken toimenpiteen, Voipio-Airaksinen sanoo.

SQ.line-instrumentit korvaavat olemassa olevia Aesculapin ortopedisia instrumentteja. Vanhoja ortopedisia instrumentteja ei siis ole enää saatavana, jos SQ.linesta löytyy korvaava tuote.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki