Kardiovaskulaarisissa neuloissa rungon muoto uudistui

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Kardiovaskulaarisissa neuloissa rungon muoto uudistui

Optilene®-tuotesarjaan tuli kevään kuluessa ommelainevahvuuksiin 8/0–5/0 uudet CV 2 kardiovaskulaariset neulat. Neuloissa on uudelleen muotoiltu runko ja kolminkertainen silikonipinnoite.

Uusissa neuloissa on entistä neulamallia neliskulmaisempi rungon muoto. Muotoilu mahdollistaa käyttäjälle entistä paremman ja pitävämmän otteen neulasta kaikissa tilanteissa. Tämän ansiosta neulan kudoksen läpäisevyysominaisuus ja neulan taivutuslujuus on entistä parempi.

Tuoteparannusten lisäksi koko Optilene-valikoima on pakattu uusiin RacePack®-ommelainekuoriin. Nyt lanka on pakattu ovaalimuotoon aiemman kahdeksikkomuodon asemesta. Näin langan muistia on saatu vähennettyä noin 40 prosenttia. Tämä on tärkeä ominaisuus etenkin verisuonikirurgian toimenpiteissä. Muita Optilene-ommelaineen etuja ovat hyvä vetolujuus, solmittavuus ja langan käsiteltävyys.

Optilene on resorboitumaton polypropyleenistä ja polyetyleenistä valmistettu monofilamentti ommelaine, jota käytetään muun muassa sydän- ja thoraxkirurgiassa, neurokirurgiassa, silmä- ja mikrokirurgiassa sekä yleiskirurgiassa.

Myös neulan pinnoite on uudistettu. Kun aiemmin CV 2 -neuloissa oli yksikerroksinen silikonipinnoite, nyt silikonikerroksia on kolme. Silikoni saa neulan liukuominaisuudet säilymään entistä paremmin koko toimenpiteen ajan.

Eri neulat eri tarpeisiin

  • Taper point -neulat soveltuvat erityisesti pehmytkudosten ompeluun.
  • Short cutting point, eli kärjestä leikkaavat, -neulat soveltuvat kalkkisten ja/tai kovettuneiden verisuonien ompeluun.
  • Fine-neuloissa langan ja neulan liittymäkohta on lähes huomaamaton. Näin saadaan mahdollinen tihkuvuoto pistokohdasta minimoitua. Fine-neulat kuuluvat atraumaattisten neulojen valikoimaan.
  • Mustilla neuloilla saadaan leikkausvaloista aiheutuvat heijastukset neulasta minimoitua toimenpiteen aikana.

 

Kaikilla Optilene-tuotesarjan neuloilla on erinomainen kudoksen läpäisevyys. Uusien CV 2 neulojen lisäksi Optilene-valikoimasta löytyy runsaasti eri neulavaihtoehtoja.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki