"Silikonisidokset paransivat arpia nopeammin kuin osasin odottaa"

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

"Silikonisidokset paransivat arpia nopeammin kuin osasin odottaa"

Sektioarvet, leikkausarvet ja palovammojen aiheuttamat arvet saattavat kiristää, punoittaa ja kutista. Tuntemuksista ei ole pakko kärsiä. Ihoon liimattava Askina® Scar Repair -silikonisidos tekee arvesta huomaamattomamman ja ennaltaehkäisee hypertrofisen arven tai keloidin muodostumista.

Arpien ennaltaehkäisevässä hoidossa sidoksen käyttöaika on n. 2–6 kuukautta ja vanhan arven hoitoon kuluva aika on 3–12 kuukautta.

Somevaikuttaja Jaana Röngän 18-senttinen alavatsan arpi on peruja kahdesta keisarileikkauksesta vuosilta 2008 ja 2015. Kuusi vuotta vanha arpi punoittaa edelleen, vaikka onkin vuosien kuluessa jo hieman lähtötilanteesta vaalentunut.

- Arpi ei ole mielestäni kovin siisti, ja lähdin innolla testaamaan Askina Scar Repairia, Jaana Rönkä kertoo.

Silikonisidos on pehmeä ja ohut, ja liimautuu ihoon itsestään. Sen voi pestä ja kiinnittää uudelleen.

– Sidos toimii laastarinkaltaisesti. Se oli helppo kiinnittää ja irrottaminenkin oli vaivatonta ja kivutonta. Iloinen yllätys oli sidoksen pysyminen paikoillaan vauhdikkaassakin menossa. Sidos kesti useita tunteja kestäneen hikisen hiihtovaelluksen.

Neljässä käyttökuukaudessa Röngän arpi vaaleni hyvin lähelle ihon omaa sävyä. Epätasainen, aiemmin punoittava ja melko näkyvä arpi on siis kadonnut lähes näkymättömiin.

– Ennen sidosten käyttöä tikkien reiät olivat selvästi näkyvillä, nyt vain, kun oikein tarkkaan katsoo läheltä. Samoin arven epätasainen pinta on tasoittunut selvästi, Jaana Rönkä kuvailee.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki