Uusi ommelainetehdas Espanjassa tehostaa tuotantoa ja varastointia

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Uusi ommelainetehdas Espanjassa tehostaa tuotantoa ja varastointia

B. Braun avasi vuosi sitten Espanjan Rubíin kirurgisten ommelaineiden tuotanto- ja logistiikkakeskuksen. Täysin automatisoitu laitos keskittyy Novosyn®-tuotteisiin.

Rubín tehdas työllistää 95 ihmistä.

Toukokuussa 2021 käyttöön otetussa lähes 25 000 neliömetrin suuruisessa tehtaassa valmistetaan ja varastoidaan kirurgisia ommelaineita. Sekä tuotannossa että kuljetuksissa mullistettiin tähän asti käytetyt toimintamallit. Kaikki prosessit on automatisoitu täysin, ja niitä ohjataan MES- eli Manufacturing Execution System -järjestelmän kautta. Käyttäjiä ohjeistetaan kaikissa vaiheissa QR-koodien ja PDA-lukijoiden avulla. Järjestelmä takaa toiminnan laadun ja tarvittaessa myös jäljitettävyyden.

Automaation ansiosta ommelaineet pysyvät koko tuotantoprosessin ajan koskemattomina. Ensimmäinen, joka niihin koskee, on pakkauksen sairaalassa avaava sairaanhoitaja.

Rubín tehtaan kokonaisinvestointi oli noin 86 miljoonaa euroa.

Rubín tehtaan tuotanto keskittyy tällä hetkellä Novosyn®-tuotemerkin sulaviin multifilamenttiommelaineisiin. Ommelaineet pakataan RacePack®-pakkauksiin. Jatkossa tehtaalla tuotetaan myös osa samalla tavalla pakattujen sulavien monofilamenttiommelaineiden tuotannosta.

Varastossa hääräävät robotit

Rubín automatisoituun Autostore®-tyyppiseen varastoon mahtuu 1,8 miljoonaa ommelainelaatikkoa. Laatikoiden sijoittelusta ja kuljettamisesta vastaavat yksinomaan robotit. Tuotteet siirtyvät myös tuotantolaitoksesta varastoon automatisoidusti, kun ennen tähän työvaiheeseen kului aikaa ja resursseja.

Teknologian ansiosta tehokkuutta on saatu myös lähettämön toimintaan. Nyt eri määränpäihin menevät pakkaukset voidaan nimikoida yhtä aikaa ja toimittaa oikeille lähetysporteille.

Teknologia lisää vastuullisuutta

Vastuullisuusnäkökulma on huomioitu uuden tehtaan rakentamisessa ja toiminnan suunnittelussa monin tavoin.

Esimerkiksi vettä onnistutaan säästämään joka vuosi 35 miljoonaa litraa, kun sterilointiprosessien jälkeen viemärijärjestelmään johdettu vesi palautetaan takaisin tuotantoon jäähdytysprosesseissa käytettäväksi. Energiatarpeesta 15 prosenttia saadaan täytettyä rakennuksen katolle asennettujen 795 aurinkopaneelin avulla.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki