Antibakteerisen ommelaineen ja geelin yhteiskäyttö ehkäisee infektioita

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Antibakteerisen ommelaineen ja geelin yhteiskäyttö ehkäisee infektioita

Novosyn® CHD -ommelaine sisältää klorheksidiinia ja Prontosan® Wound Gel X -haavageeli polyheksanidia. Yhdessä käytettynä ne ennaltaehkäisevät haavainfektioiden syntyä.

Antibakteerinen Novosyn® CHD -ommelaine on kehitetty aseptiikan tueksi.

Leikkaushaavojen infektioita voidaan ehkäistä käyttämällä Novosyn® CHD -ommelainetta kudoksissa ja Prontosan® Wound Gel X -geeliä haavakohdan päällä ennen haavasidoksen asettamista. Iho suljetaan ensin iholangalla ja sen jälkeen haavakohdan päälle levitetään ohut kerros polyheksadinia sisältävää geeliä.

– Klorheksidiini on WHO:n tärkeiden lääkeaineiden listalla oleva tehokas ja tutkittu antisepti. Sitä käytetään muun muassa ihon pesuun ja suutulehdusten ja haavojen hoitoon. Haavan suojaaminen klorheksidiinilla alta ja polyheksadinilla päältä on hyvä keino ehkäistä infektioita, B. Braunin tuote- ja avainasiakaspäällikkö Pekka Kovalainen sanoo.

Prontosan Wound Gel X
Prontosan® Wound Gel X -geeli nopeuttaa leikkaushaavan paranemista sekä poistaa ja ennaltaehkäisee biofilmiä. 

B. Braunin Novosyn® CHD ommelaine on pinnoitettu klorheksidiinidiasetaatilla. Aineen vaikutusmekanismi perustuu siihen, että se vaurioittaa bakteerien solukalvon läpäisevyyttä ja johtaa bakteerien tuhoutumiseen. Novosyn® CHD antaa suojaa yleisimpiä leikkausalueen infektioita aiheuttavia patogeenejä vastaan. Se ehkäisee muun muassa MRSA- ja MRSE-infektioita vähentämällä bakteerien kasvua haavan alueella.

Kun leikkaushaava on ensin suljettu antibakteerisella Novosyn® CHD -ommelaineella, ihonsulussa haavan päälle levitetään kerros Prontosan® Wound Gel X -geeliä. Prontosan on suturointia vaativien akuuttien ja leikkaushaavojen puhdistukseen, kostutukseen ja biofilmin ennaltaehkäisyyn suunniteltu geeli. Se sisältää infektioita ehkäisevää polyheksanidia.

– Leikkausalueen infektiot ovat yleisin komplikaatio leikkauspotilailla. Infektioiden ehkäisyn merkitys on suuri. Antibakteerisen ommelaineen ja geelin yhteiskäyttö on vaivaton tapa ennaltaehkäisyyn, Kovalainen sanoo.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki