Elinkaarianalyysi tukee kestävää kehitystä

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Elinkaarianalyysi tukee kestävää kehitystä

B. Braun on aloittanut käytetyimpien tuotteidensa elinkaarianalyysit (LCA). Analyysien avulla tuotteiden valmistus ja käyttö aina materiaalien uudelleenkäyttöön saakka pystytään suunnittelemaan entistä paremmin kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti.

Ennen kun päästöjä voidaan vähentää ja minimoida ympäristövaikutuksia, päästöt on mitattava. B. Braunin aloittamalla eniten käytettyjen tuotteiden elinkaarianalyysin mittauksilla saadaan tuloksia, jotka auttavat valmistamaan kokonaisympäristövaikutukseltaan entistä parempia tuotteita.

Elinkaarianalyysissä määritetään tuotteen mahdolliset vaikutukset ihmisiin ja ympäristöön aina raaka-aineiden hankinnasta, tuotantoon ja hävittämiseen saakka. Tietoa tallennetaan jopa 50 eri kategoriassa, joissa jokaisessa on omat mittaluokkansa.

Esimerkiksi yleisimmin käytetyille ruiskulle on tehty elinkaarianalyysit ympäristövaikutusten minimoimiseksi.

Voiko tuotteiden valmistukseen käyttää vähemmän raaka-aineita? Miten kierrätyksen määrää voisi lisätä? Miten optimoida energiankulutus? Vähentävätkö kierrätettävät pakkaukset todella hiilidioksidipäästöjä? Jotta näihin, ja lukuisiin muihin, kysymyksiin saadaan vastauksia, tarvitaan paljon järjestelmällisesti kerättyä ja hyvin analysoitua tietoa.

B. Braun on sitoutunut energiatehokkuuteen, ympäristönsuojeluun ja luonnonvarojen säästämiseen. Perheyrityksen fokus on tulevissa sukupolvissa ja siinä, että yritys siirtyy seuraavalle sukupolvelle paremmassa kunnossa kuin mitä se kullakin hetkellä on ollut. Elinkaarianalyysit auttavat tavoitteen saavuttamisessa. Analyysien avulla uudet teknologiat sekä yhteiset standardit ja ohjeet saadaan koko yrityksen käyttöön kaikkialla maailmassa.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki