Uuden sukupolven Spaceplus & OnlineSuiteplus -infuusiojärjestelmä

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Uuden sukupolven Spaceplus & OnlineSuiteplus -infuusiojärjestelmä

B. Braun lanseerasi huhtikuussa uuden sukupolven Spaceplus & OnlineSuiteplus -infuusiojärjestelmän. Pitkäjänteisessä tuotekehityksessä on panostettu erityisesti digitaalisuuteen ja käyttäjäystävällisyyteen. Uudet infuusiolaitteet voi liittää langattomasti sairaalan tietoverkkoon entistä kätevämmin. Työaikaa säästyy, kun infuusiotiedot siirtyvät automaattisesti potilastietojärjestelmään. Potilasturvallisuus paranee, kun pumppujen hälytykset saa ohjattua keskitettyyn hälytysjärjestelmään. Tämä vähentää hälyä ja lisää osastojen hiljaisuutta.

Jukka Sinisalo ja Jukka Talus B. Braunilta esittelevät Suomen ensimmäisiä Spaceplus-infuusiopumppuja.

B. Braunin suosittu Space-infuusiojärjestelmä on ollut käytössä vuodesta 2004 lähtien. Markkinoiden kevein ja monipuolisin infuusiojärjestelmä on toiminut suunnannäyttäjänä infuusiotekniikan kehitykselle. Sen käyttökohteet ovat vaihdelleet nestehoidosta kliiniseen ravitsemukseen sekä kivunhoidosta lastenlääketieteeseen ja neonatologiaan.

Pitkäjänteisen tuotekehityksen tuloksena lanseerataan nyt uusi Spaceplus & OnlineSuiteplus -infuusiojärjestelmä, jossa on panostettu erityisesti digitaalisuuteen, langattomuuteen ja käyttäjäystävällisyyteen.

– Spaceplus on enemmän kuin pelkästään infuusiopumppu. Yhdessä OnlineSuiteplus-ohjelmiston kanssa se muodostaa kokonaisvaltaisen ja nykyaikaisen järjestelmän monipuolisten infuusiohoitojen toteutukseen. Järjestelmä sisältää kaikki liitettävyyden ja tiedonhallinnan tuomat edut, kuten standardoidun yhteentoimivuuden sekä pilvipohjaiset sovellukset laitteiden paikantamiseen ja päivityksiin liittyen, kertoo B. Braunin liiketoimintayksikön päällikkö Jukka Sinisalo.

Sairaaloiden tietoturvallisuudesta on käyty viime aikoina runsaasti keskustelua. Uudessa infuusiojärjestelmässä kyberturvallisuus on myös keskeisessä osassa. Tietojen siirto on turvattu täydellisellä salauksella ja tehostetuilla tietoturvaominaisuuksilla. Data siirtyy HL7-muodossa, jota potilastietojärjestelmät pystyvät käsittelemään sellaisenaan.

Pilvipalvelu nopeuttaa päivityksiä

Digitalisaation merkitys on kasvanut sairaaloissa, ja sen kasvun uskotaan jatkuvan myös tulevaisuudessa. Siksi digitaalisuuteen on panostettu myös uuden infuusiojärjestelmän päivityksissä. Jatkossa sairaalat saavat itse asennettua Spaceplus-järjestelmän päivitykset suoraan B. Braun Health Cloud -pilvipalvelusta. Päivitysten avulla saadaan käyttöön uusia ominaisuuksia ja pidennetään laitteiden käyttöikää.

– Uuden järjestelmän avulla infuusiolaitteiden päivitysprosessi helpottuu huomattavasti. Aikaisemmin laitteet on kerätty pois potilaskäytöstä päivityksen ajaksi. Jatkossa päivitykset hoituvat verkon kautta ilman että potilastyö häiriintyy, Sinisalo toteaa tyytyväisenä.

Intuitiivinen käyttöliittymä

Spaceplus-infuusiopumpuissa on uudenlainen kosketusvärinäyttö, jonka käyttö on yhtä intuitiivista kuin älypuhelimen. Graafisen käyttöliittymän ansiosta käytön oppiminen on nopeaa. Käyttökieleksi voi valita suomen kielen lisäksi esimerkiksi ruotsin tai englannin. Laite opastaa käyttäjää läpi toimintojen. Helppokäyttöisyys lisää hoidon turvallisuutta.

Spaceplus-infuusiopumput neuvovat käyttäjää suomen kielellä.

Spaceplus-järjestelmässä perfuusorin ja infusomaatin toimintaa on kehitetty entistä tarkemmaksi. Jämäkkä rakenne suojaa infuusiopumppuja entistä paremmin kolhuilta. Ne kestävät hyvin myös kosteutta ja vesiroiskeita. Kosteussuojaluokitus on IP44.

Spaceplus-infuusiopumppuja voi yhdistää tornimoduuleiksi telakointiasemien avulla, kuten ennenkin. Jokaiseen telakointiasemaan mahtuu neljä pumppua, ja niitä voi yhdistää toisiinsa enintään kuusi. Telakointiaseman ulkomuotoa on kehitetty aiempaa avonaisemmaksi, jotta pumppujen kiinnittäminen sujuisi vaivattomasti.

Sinisalon mukaan uuden sukupolven infuusiopumppuja voi käyttää rinnakkain aiemman Space-infuusiojärjestelmän kanssa. Samat kertakäyttötuotteet, kuten letkustot ja ruiskut, sopivat molempiin.

Lisätoimintoja tarpeen mukaan

Uuden Spaceplus & OnlineSuiteplus -järjestelmän myötä sairaalan käytössä ei ole ainoastaan infuusiopumppuja, vaan kokonaisvaltainen infuusiojärjestelmä. Tämä laajentaa infuusiolaitteiden käyttömahdollisuuksia.

OnlineSuiteplus-ohjelmisto sisältää esimerkiksi reaaliaikaisen laitteiden paikannusjärjestelmän, jonka avulla pumppujen sijainnit on helppo kartoittaa. Ohjelmiston avulla infuusiopumppujen hälytykset saa ohjattua sairaalan keskitettyyn hälytysjärjestelmään ja henkilökunnan mobiililaitteisiin. Tämä ominaisuus vähentää osastojen hälyä ja lisää hiljaisuutta.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki