tietoa sepelvaltimotaudista

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Diagnostiikka ja uusimmat hoitovaihtoehdot

Sepelvaltimotauti (engl. CAD=Coronary artery disease tai CHD=coronary heart disease) on yleisin sydäntaudin muoto Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä vakava terveysongelma ympäri maailman. Henkilöt, joilla on korkea kolesteroli, kohonnut verenpaine, diabetes tai jotka tupakoivat, ovat ylipainoisia ja joiden lähisukulaisilla on sepelvaltimotauti kuuluvat riskiryhmään.

Täältä löydät tietoa sepelvaltimotautiin liittyen aina diagnosoimisesta hoitotoimenpiteeseen.

Taustatietoa

  • Sepelvaltimotauti on sairaus, jossa plakkia kerääntyy sepelvaltimoiden seinämiin. Sepelvaltimot kuljettavat happirikasta verta sydämeen.
  • Plakki kaventaa valtimoiden tilavuutta ja täten vähentää veren virtausta sydämeen. Tämän seurauksena myös valtimoveritulpan riski lisääntyy.
  • Plakki koostuu rasvasta, kolesterolista, kalsiumista ja muista veressä olevista aineista. Sepelvaltimotaudiksi kutsutaan sitä kun plakkia muodostuu sepelvaltimoissa.
  • Ajan myötä sepelvaltimotauti voi heikentää sydäntä ja johtaa sydämen vajaatoimintaan sekä aiheuttaa rytmihäiriöitä. Sydämen vajaatoiminnassa sydän ei pysty pumppaamaan tarpeeksi verta koko kehoon. Rytmihäiriössä sydämen lyönnit ovat epäsäännöllisiä.
Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki