Aesculap Aeos® See more. Stand tall.

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Todelliset edelläkävijät pitävät päänsä ylhäällä

Oletko valmis uudelle mukavuustasolle?

Monet ihmiset kärsivät työnsä seurauksena niska- ja selkäkivuista, etenkin fyysisesti rasittavissa töissä. [1] Ei ole yllättävää, että niska- ja selkäkipuja esiintyy paljon lääkäreillä, jotka työskentelevät usein huonoissa ergonomisissa asennoissa. [2]

Neurokirurgien työssä on monia ergonomisia haasteita, jotka johtuvat leikkausinstrumenttien käsittelystä, epänormaaleista vartalon asennoista ja vaikeuksista nähdä leikkausalueelle. [3] Brittiläisten konsultoivien kirurgien keskuudessa tehty tutkimus osoitti, että kahdeksan kymmenestä neurokirurgista kärsii kivuista leikkauksen aikana. [4]

Oletko koskaan miettinyt, kuinka järjetöntä on, että neurokirurgit, jotka hoitavat potilaidensa selkä- ja niskakipua, joutuvat itse kärsimään selkä- ja niskakivuista ei-ergonomisen työn takia?

Yksi tärkeimmistä syistä virheelliseen ergonomiaan on itse kirurginen mikroskooppi. Tavanomainen optinen mikroskooppi pakottaa käyttäjät melko epänormaaleihin ja siten epämukaviin asentoihin yksinkertaisesti laitteen suunnittelusta johtuen.

Pitkittyvästä kivusta kärsiminen ja keskittymisen ylläpitäminen samanaikaisesti voivat olla hyvin häiritsevää ja stressaavaa. Siksi havainto työhön liittyvän kivun mahdollisesta vaikutuksesta kirurgien työn suoritukseen ei ole yllättävää. [5]

Uskomme, että tulevaisuuden neurokirurgiassa on vähemmän ergonomisia ongelmia. Tulevaisuudessa neurokirurgi voi säätää välineet hänelle sopivaan asentoon. Tällöin hän voi lähteä leikkaussalista ilman selkä- ja niskakipuja. Uuden digitaalisen leikkausmikroskooppimme ansiosta neurokirurgi voi seistä suorana ja rentona, mukavassa pystyasennossa ja siten minimoida leikkauksessa tapahtuvaa fyysistä rasitusta.

Haluatko tietää enemmän 3D Heads-Up -leikkauksesta ja kuinka Aesculapin Aeos® antaa neurokirurgille mahdollisuuden leikata ergonomisesti hyvässä asennossa? Ota rohkeasti yhteyttä. Olemme iloisia voidessamme tarjota sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot.

 

[1] Hartvigsen J, Hancock MJ, Kongsted A, Louw Q, Ferreira ML, Genevay S, et al. What low back pain is and why we need to pay attention. Lancet. 2018;391(10137):2356-67.
[2] Oude Hengel KM, Visser B, Sluiter JK. The prevalence and incidence of musculoskeletal symptoms among hospital physicians: a systematic review. International archives of occupational and environmental health. 2011;84(2):115-9.
[3] Berguer R. Surgery and ergonomics. Arch. Surg. 1999;134(9):1011-6.
[4] Soueid A, Oudit D, Thiagarajah S, Laitung G. The pain of surgery: pain experienced by surgeons while operating. Int J Surg. 2010;8(2):118-20.
[5] Davis WT, Fletcher SA, Guillamondegui OD. Musculoskeletal occupational injury among surgeons: effects for patients, providers, and institutions. J Surg Res. 2014;189(2):207-12 e6.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla
B. Braun Medical Oy
Karvaamokuja 2b
00380 Helsinki