Avanteen kanssa Suihkussa ja kylvyssä

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Suihkussa käyminen avanteen kanssa

Suihkussa käyminen kuuluu meidän kaikkien päivittäiseen rutiiniin, ja avanne ei estä sinua nauttimasta tästä rutiinista. Voit jopa valita, että käytkö suihkussa avannepussin kanssa vai ilman, molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia ja tulet huomaamaan, että suihkusuojaa ei välttämättä tarvitse käyttää. Avannetyyppisi tulee vaikuttamaan päätökseesi: paksusuoliavanteen toimintaa on helpompi ennakoida, kun taas ohutsuoli- ja virtsa-avanteet ovat aktiivisia lähestulkoon koko ajan. Jotkut sanovat, että suihkussa käyminen stimuloi suolta, josta syystä he käyttävät pussia suihkunkin aikana. 

Monet ihmiset vuorottelevat kahden vaihtoehdon välillä: Avannepussin vaihtopäivinä he käyvät suihkussa ilman pussia ja muulloin pussin kanssa. Tärkeintä on löytää sinulle paras ratkaisu ja oma rutiini. Mikäli olet hiljattain ollut avanneleikkauksessa, juttele ensin avannehoitajasi kanssa; etenkin, jos haavasi eivät ole vielä täysin parantuneet. 

Suihkussa avannesidoksen kanssa

Avannepussimme ovat vedenkestäviä, joten ei ole välttämätöntä suojata niitä. Jos kuitenkin käytät avannepussia, jossa on suodatin, tämä tulee suojata suojatarralla, jotta tämä säilyttää tehokkuutensa. Suojatarra tulee avannepussien mukana olevassa pakkauksessa.

Tässä muiden avanneleikattujen vinkkejä ja suosituksia:

 • Ennen suihkua tyhjennä avannesidos.
 • Avannesidos on vedenkestävä. Varmista, että ennen suihkua sidos on ollut ihollasi vähintään pari tuntia, jotta se pysyy varmasti kiinni. Älä koskaan vaihda pussia juuri ennen suihkua.  
 • Ennen ja jälkeen suihkun varmista, että pohjalevy on kiinnittynyt hyvin ihoon.
 • Tyhjennettävien sidosten käyttäjistä osa rullaa ja taittaa sidoksen ylöspäin suihkun ajaksi.
 • Useimmiten ei ole tarpeen vaihtaa sidosta suihkun jälkeen, jos se on hyvin kiinnittynyt. Kuivaa se vain hellävaraisesti.
 • On useita tapoja kuivata sidos: Kuivaten hiustenkuivaajalla, mutta on vältettävä kuumaa lämpötilaa ja valitaan viilentävä asetus. Tai: Painele ylimääräiset vedet pois, aseta kuiva flanellikangas sidoksen ympärille ja piilota päällysvaatteesi alle. Lyhyen ajan päästä sidos on kuiva.

 

Suihkussa ilman avannesidosta

Lukuisat ihmiset suosivat suihkussa käymistä ilman sidosta ja todellakin suosittelevat sitä. Heidän mielestään se tuntuu vapauttavalta. He nauttivat tunteesta, kun puhdas vesi valuu avanteelle. Se onkin hyvä tilaisuus antaa iholle ilmakylpyä. Jos avanteesi aktivoituu suihkussa ollessasi, pystyt pesemään eritteet saman tien pois. Tämä on sen arvoista ja jäljet pystyy siivoamaan jälkikäteen helposti. 

Miten päätätkään tehdä: Tee se kiireettä. Ota tarvittava aika, tee niin kuin sinusta parhaimmalta tuntuu. Joidenkin avanteiden kanssa menee puoli vuotta, ennen kuin haluaa kokeilla suihkussa käyntiä ilman sidosta. Kun päätät näin tehdä, olet varmastikin tyytyväinen ja se jopa jää tavaksi. Tai ehkä päätät, että se ei ole sinua varten, koska siinä voi tulla sotkua. Tämä on sinun henkilökohtainen valintasi.

Tässä muutama vinkki ihmisiltä, joilla myös avanne:

 • Älä pelkää sitä, että kehoosi menee vettä. Tämä on todella epätodennäköistä ja vaikka menisikin, se poistuisi kehostasi ihan itsestään eikä missään tapauksessa aiheuta sinulle kipua. 
 • Vältä käyttämästä suihkuvoiteita avanteen alueella, koska ne voivat heikentää ihonsuojan tai pohjalevyn kiinnittyvyyttä ja pysyvyyttä. Käytä mietoa saippuaa sen sijaan.
 • Oikea ajoitus voi helpottaa: Ajan kuluessa opit huomaamaan, kuinka nopeasti avanteesi toimii ruokailun jälkeen.
 • Aamun suihkuhetkiin voi olla avuksi, jos olet öisin syömättä ja juot niin vähän kuin pystyy.
 • Pidä pyyhe ja uusi sidos lähettyvillä, esimerkiksi pesualtaan päällä tai hyllyllä.
 • Kuivaa avanteen alue ennen kun asetat uuden sidoksen.

 

Nautitko rentouttavista kylvyistä?

Joskus vain ajatus rentouttavasta kylvystä pitkän päivän päätteeksi helpottaa sinua jaksamaan. Sillä on myös hyviä etuja: Pääset hemmottelemaan itseäsi ansaitusti ja kylpy myös rentouttaa lihaksiasi. 

Kylvyssä voit rentoutua täydellisesti: Meidän avannesidokset ovat vedenkestäviä! Muistat vain aina valita suihkugeelit ja kylpytuotteet neutraalilla pH:lla, välttäen tuoksuja ja väriaineita. Tavalliset suihkugeelit tai kylpyvaahdot jättävät usein öljymäisen, liukkaan pinnan iholle, jolloin se voi haitata avannetuotteita tarttumaan iholle tarvittavan tiukasti ja pysymään paikoillaan. Jos käytät sidosta, jossa on suodatin, laita suojaava tarra suodattimen päälle, jotta se säilyttää tehokkuutensa.

Miten suojaan avannepussin suodattimen?

Käytännön vinkkejä

Ennen kylpyä, suihkua tai uimista, on tärkeä suojata avannesidoksessa oleva suodatin siihen tarkoitetulla kosteutta suojaavalla tarralla. Nämä tarrat löytyvät avannesidosten kanssa samasta paketista. Näiden suojatarrojen käyttö on hyvin yksinkertaista, vaihtelee vähän riippuen minkälaista sidosta käytät. Muistathan poistaa suodattimen suojatarran kylvyn, suihkun tai uimisen päätteeksi.

Sidokset, joissa suodatin on yläosassa keskellä

 • Ota yksi suodattimen suojatarra pakkauksesta. Löydät nämä suojatarrat avannesidos pakkauksestasi. 
 • Aseta suojatarra niin, että koko suodattimen kohta peittyy. Varmista, että ilman poistulon kohta suodattimessa on täysin suojattu (katso kuva).

Tämä soveltuu Flexima® paksusuoliavanteisiin (Mini/Midi), Flexima® Roll'up (flat ja convex), Flexima® Active (suljetut/Roll'up), Flexima® 3S (Suljetut/ Roll'up/ High Flow) ja Flexima® Key (Suljetut/ Roll'up) sidoksissa.  

Kurkistusaukolliset sidokset  

 • Ota yksi suodattimen suojatarra pakkauksesta. Löydät nämä suojatarrat avannesidos pakkauksestasi.  
 • Nosta sidoksen kurkistusaukon suojahelmaa. 
 • Aseta suojatarra niin, että koko suodattimen kohta peittyy (katso kuva). 

Tämä asetustapa soveltuu kaikkiin avannesidoksiimme, joissa on kurkistusikkuna. 

Sidokset, joissa suodatin yläkulmassa 

 • Ota yksi suodattimen suojatarra pakkauksesta. Löydät nämä suojatarrat avannesidos pakkauksestasi.  
 • Tässä avannesidoksessa suodatin on pussin ”kulmassa” tai ulkoreunassa. Tarra taitetaan siten, että puolet tarrasta on avannesidoksen etupuolella ja toinen puoli avannesidoksen takapuolella (katso kuvat). 
 • Flexima® Key Maxi tyhjennettävä sidos ja Flexima® High Flow kanssa valitse suodattimen kulma, joka avautuu (oikea puoli katsoessasi alas sidoksen ollessa kiinnitettynä alavartalollesi). 

Tämä soveltuu meidän Flexima® suljettuihin (Maxi) ja convex sidoksiin, Flexima® High Flow ja Flexima® Key Maxi tyhjennettävät tuotteisiin.