Runebergintorttu

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Runeberg Cakes (Runebergin Torttu) - traditional Finnish homemade pastry on a slate board, close-up. Runeberg day.

Runebergin tortut (ilman mantelia)

noin 10 torttua

  • 1 dl piparkakkumuruja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 200 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl omenamehua tai laktoositonta maitoa

kostutus:

  • 1 ½ dl vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • (karvasmanteliaromia)
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • noin 1 rkl vettä
  • noin 1 ½ dl vadelmahilloa
  1. Laita uuni kuumenemaan 200°C. Voitele Runebergin torttuvuoat rasvalla. Voit käyttää myös isoja Amerikan-muffinivuokia, joita ei tarvitse voidella.
  2. Murskaa piparkakut muovipussissa kaulimen avulla muruksi. Sekoita muiden kuivien ainesten kanssa sekaisin.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Lisää kuivat ainekset taikinaan lastalla tai nuolijalla sekoittaen. Lisää myös omenamehu tai maito.
  5. Jaa taikina vuokiin 3/4 täyteen. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia.
  6. Anna torttujen jäähtyä ja valmista sillä aikaa kostutusliemi. Kuumenna kattilassa vesi ja sokeri, kunnes sokeri on sulanut. Anna seoksen hieman jäähtyä. (Jos haluat, voit lisätä joukkoon karvasmanteliaromia.)
  7. Poista tortut vuoista ja kostuta niitä hieman.
  8. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään, kunnes saat paksun tahnan. Pursota rinkula tortun päälle ja laita keskelle vadelmahillosilmä.