pintapaistettu graavilohi

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Pintapaistettu graavilohi, pikkelöidyt kurkut ja piparjuurikastike

Pintapaistettu graavilohi

  • 400-500 g tuoretta lohifileetä
  • 2-3 rkl karkeaa merisuolaa
  • ½ rkl sokeria
  • ½ nippu tuoretta tilliä
  • rypsiöljyä
  • tarjoiluun saaristolaisleipää

  1. Poista lohesta ruodot, mutta jätä nahka vielä kalaan.
  2. Laita kaksi palaa tuorekelmua vierekkäin ja asettele kalafilee niiden päälle. Ripottele kalan pintaan merisuolaa ja sokeria. Laita päälle myös tillinvarsia ja säästä tillin lehdet kurkkuihin.
  3. Kääri kala tiukasta tuorekelmuun. (Laita tarvittaessa päälle vielä toinen kelmu.) Laita kala jääkaappiin yön yli.
  4. Poista tillinvarret ja pyyhi suola ja sokeri pois talouspaperilla. (Tarvittaessa voi kevyesti huuhdella suolan pois kylmällä vedellä.) Poista kalannahka terävällä veitsellä.
  5. Öljyä lohen pinta kevyesti. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista pinta kauttaaltaan noin 30 sekuntia per puoli. Älä kypsennä kalaa enempää kuin on tarve. Anna lohen jäähtyä.
  6. Leikkaa lohi noin 1 cm levyisiksi paloiksi. Tarjoile lohi kurkkujen ja piparjuurikastikkeen kanssa saaristolaisleivän päällä. Koristele leipä tillillä.

Pikkelöidyt kurkut

  • 2 avomaan kurkkua tai ½ tavallinen kurkku
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • ½ nippu tuoretta tilliä

  1. Huuhtele kurkku ja leikkaa se viipaleiksi. Voit tehdä myös pitkiä suikaleita esimerkiksi juustohöylällä.
  2. Sekoita keskenään etikka, sokeri ja vesi. Lisää joukkoon kurkut ja hienonnettua tilliä. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.
    Voit tehdä kurkut valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Vinkki!

Voit valmistaa etikkaliemellä erilaisia pikkelöityjä kasviksia, kuten kukkakaalia, porkkanaa tai vaikka sieniä. Punasipuli on erityisen hyvää, kun käytät punaviinietikkaa.