Tuulihattukakku

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Paris-Brest

Tuulihattukakku

 

Pohja

2,5 dl vettä

100 g voita tai margariinia

ripaus suolaa

200 g (noin 3 dl) vehnäjauhoa

4 kananmunaa

 

Mangomousse-täyte

2 dl vispikermaa

125 g rahkaa (laktoositon tai maidoton)

1 prk (35 g) mangososetta

0,5 dl sokeria

1-2 rkl vaniljakreemijauhetta

 

3 dl hedelmiä ja marjoja (esim. mangoa ja vadelmia)

tomusokeria

 

1. Laita uuni kuumenemaan 175°C. Piirrä leivinpaperille lyijykynällä noin 24 cm halkaisijan ympyrä. Aseta leivinpaperi piirtopuoli alaspäin pellille.

2. Kiehauta teräskattilassa vesi, voi ja suola. Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen ja sekoita, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Anna taikinan jäähtyä noin 10 minuuttia.

3. Lisää kananmunat taikinaan yksi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Siirrä tahmainen taikina pursotinpussiin ja leikkaa reilun peukalon kokoinen reikä pussiin. 

4. Pursota taikina ympyrän muotoon piirtojälkeä seuraten. Pursota toinen ympyrä edellisen sisäpuolelle ja kolmas ympyrä kahden edellisen päälle.  

5. Voitele kakku halutessasi kananmunalla. Paista 40-50 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea. Älä avaa uuniluukkua kesken paistamisen. 

6. Laita uuni pois päältä ja jätä uunin luukku hieman raolleen (esim. puulasta uuniluukun väliin). Pistele kakkuun muutama pieni reikä esim. puutikulla tai terävällä, pienellä veitsellä ja anna pohjan kuivahtaa uunissa noin puolen tunnin ajan. Ota kakku huoneenlämpöön ja anna kakun jäähtyä kokonaan. 

7. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, mangosose ja sokeri. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe vähitellen koko ajan sekoittaen. 

8. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan. Pursota tai levitä pohjan päälle mangomoussea. Ripottele päälle hedelmiä ja marjoja. Nosta kansi täytteiden päälle. Koristele kakku siivilöimällä päälle tomusokeria. 

 

Vinkki! Pohjasta voi tehdä myös tavallisia, pieniä tuulihattuja. Paistoaika on tuolloin lyhyempi (noin 30 minuuttia).