Tortillakeitto

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Chicken Enchilada Soup

Tortillakeitto

  • 1 porkkana
  • 2 sientä
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • ½ paprika
  • 400 g broilerin suikaleita
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 2 purkillista vettä
  • 1 rkl sokeria
  • (chiliä)

Lisäksi:

  • avokadoa
  • laktoositonta creme fraichea
  • itse tehtyjä tortillasipsejä
  1. Kuutio porkkana ja viipaloi sienet. Leikkaa sipuli puolirenkaiksi ja hienonna valkosipuli. Suikaloi myös paprika.
  2. Ruskista broilerin suikaleet öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuullota kattilassa kasviksia hetken aikaa. Lisää tomaattipyree ja savupaprika sekä juustokumina. Kaada kattilaan tomaattimurskat ja mittaa purkkien avulla vesi joukkoon. Lisää joukkoon myös ruskistettu broileri. Kiehauta keitto ja keitä noin 10 minuuttia.
  4. Lisää sokeri ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. (Jos haluat, voit maustaa keittoa myös chilillä.)
  5. Tarjoa keiton päällä kuutioitua avokadoa, creme fraichea ja tortillasipsejä.


Itse tehdyt tortillasipsit eli nachot

  • 1 pkt vehnätortilloja tai gluteenittomia tortilloja
  • öljyä
  • suolaa
  1. Leikkaa tortillat pieniksi kolmioiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa 180°C. Pidä kansi vieressä, jos öljy syttyisi tuleen.
  3. Uppopaista tortilloja öljyssä noin puoli minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä. Nosta ne valumaan talouspaperin päälle reikäkauhalla. Mausta suolalla.
  4. Voit paistaa nachot myös uunissa. Lämmitä uuni 180°C. Ripottele tortillakolmioiden päälle hiukan öljyä ja suolaa. Paista 6 minuuttia ja käännä kolmiot. Paista vielä 4-6 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä. Lisää tarvittaessa suolaa uunin jälkeen.